Ελληνοαυστραλιανές αναφορές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνοαυστραλιανές αναφορές

Άρθρα και συζητήσεις

Χρήστος Ν. Φίφης

21.20€ -21% 16.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602089217

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Χωρίς αμφισβήτηση, οι συγγραφείς και οι ερευνητές αποτελούν το ζωοποιό αίμα της πολιτιστικής προόδου, καθώς καταγράφουν την έκφραση και διατηρούν τη μνήμη μιας κοινωνίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πολύτιμη συνεισφορά αυτογνωσίας, επειδή διαπιστώνουν από πού έρχονται τα μέλη της κάθε παροικίας, ποιοι είναι, τι θέλουν, ποιες είναι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες τους, ποια η σημασία της παράδοσης και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Αυτά τα συμπεράσματα ασφαλώς μπορούν να εκτιμηθούν διαφορετικά, όμως η γνώση και η πρόοδος έρχονται με την έρευνα και τη σχετική συζήτηση.
Ο Χρήστος Ν. Φίφης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Από τους καθ` ημάς Αντίποδες». Ο παρών τόμος περιέχει άρθρα και συζητήσεις σημαντικών εργατών του Λόγου και της ιστορικής έρευνας της πρώτης και δεύτερης γενιάς Ελληνοαυστραλών δημιουργών, που αναφέρονται σε καίρια ζητήματα της Τέχνης και της ελληνοαυστραλιανής παροικίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χρήστος Ν. Φίφης

Χρήστος Ν. Φίφης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Φίφης υπήρξε μέλος του ιδρυτικού προσωπικού του Προγράμματος Διερμηνέων και Μεταφραστών που δημιουργήθηκε στο RMIT της Μελβούρνης το 1975 όπου δίδαξε ως Λέκτορας Νέων Ελληνικών από το 1975 ως το 1981. To 1982 ο κλάδος Διερμηνέων και Μεταφραστών μεταφέρθηκε στο VICTORIA COLLEGE της Μελβούρνης στο οποίο δίδαξε επίσης ως το 1986. Το 1987 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής Νέων Ελληνικών και πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος στο Πανεπιστήμιο La Trobe. Τον Ιανουάριο του 2005 αφυπηρέτησε από την ενεργό διδασκαλία και τώρα εξακολουθεί να είναι Honorary Research Associate του Πανεπιστημίου La Trobe. Έχει επιμεληθεί τη συγκέντρωση και έκδοση των ποιημάτων του Νίκου Νινολάκη, "Αργοναύτης του Νότου", Αθήνα, 1986. Το 2009 έχει επίσης επιμεληθεί σε συνεργασία με τη Δρ Μαρία Ηροδότου και το Δρ Θανάση Σπηλιά και το περιοδικό "Παρουσία "της Αθήνας, ένα ειδικό αφιέρωμα για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, με μια σύντομη Ανθολογία Ελληνικής Ποίησης στην Αυστραλία. Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, τόμους πρακτικών συνεδρίων και κεφάλαια σε άλλους συλλογικούς τόμους για το έργο του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, της Ζωής Καρέλλη, του Γιώργου Βαφόπουλου, του Θανάση Παπαθανασόπουλου, του Δημήτρη Τσαλουμά, του Αριστείδη Παραδείση, για το έργο άλλων ελληνοαυστραλών συγγραφέων και την Ελληνοαυστραλιανή λογοτεχνία, για θέματα της Ελληνομάθειας στην Αυστραλία και ζητήματα της Ελληνοαυστραλιανής παροικίας. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορες εφημερίδες. Από το 2009 είναι ταχτικός συνεργάτης του "Παροικιακού Βήματος" της Νότιας Αυστραλίας. Επίσης από το 2004 επιμελείται την εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή "Συνάντηση" του πολυπολιτισμικού ραδιοσταθμού 3ΖΖΖ της Μελβούρνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση