Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789601433677
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης.
Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων.
Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001).
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Διονύσιος Χιόνης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης. Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Γλασκώβης και Strathclyde από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα οικονομικά. Έχει εργασθεί στο Ι.Ο.Β.Ε. και ως εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα οικονομικά των χωρών σε μετάβαση, τη νομισματική πολιτική και την ελληνική οικονομία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Μηλιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Τον Οκτώβριο του 1982 ίδρυσε μαζί με άλλους την τριμηνιαία επιθεώρηση οικονομικής και πολιτικής θεωρίας "Θέσεις", στην οποία μέχρι σήμερα είναι διευθυντής. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 άρθρων σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. Πέραν της ελληνικής, τα κείμενά του έχουν κυκλοφορήσει στην αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Θεόδωρος Μαριόλης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει Θεωρία Εξωτερικού Εμπορίου, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Θεωρία Οικονομικής Μεγέθυνσης, και Θεωρία Κυκλικών Διακυμάνσεων. Επίσης, έχει διδάξει Εισαγωγή στη Μακροοικονομική Θεωρία, Διεθνή Οικονομική, και Θεωρία Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δημοσιεύσεις του σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε βιβλία και τόμους αφορούν σε διάφορα πεδία της Πολιτικής Οικονομίας, αλλά έχουν ως αναλυτική βάση τη σραφφαϊανή θεωρία. Είναι μέλος του Editorial Board των περιοδικών "Asian - African Journal of Economics and Econometrics", "Indian Journal of Social Development. An International Journal", "Indian Development Review. An International Journal of Development Economics", και έχει συνεισφέρει ως κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μιχάλης Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε. και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ιωάννης Γ. Ντόκας διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και της Ανάλυσης των Λογιστικών Καταστάσεων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα δια βίου μάθησης, ενώ έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στη Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ μια εργασία του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικό τόμο. Διαθέτει επίσης σημαντικό διδακτικό έργο σε ΠΜΣ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Σάββας Ρομπόλης γεννήθηκε και ζει στην Καισαριανή. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I).
Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (These d’Etat) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX). Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και κατά την περίοδο 1990-2013 ήταν Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Βέργος, οικονομολόγος και διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, είναι ερευνητής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (Geolab) του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης εργάζεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη βαθμίδα του λέκτορα, από τον Ιούνιο του 2003. Ολοκλήρωσε τη διατριβή του στις Κοινωνικοοικονομικές Επιστήμες, με έμφαση στη Διεθνή Οικονομική και στην Αγορά Εργασίας, στο J. Kepler University του Linz Αυστρίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση της διακρατικής και της ενδοκρατικής διανομής εισοδήματος και στη διερεύνηση των επιπτώσεων του διεθνούς ανταγωνισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα