Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606694974
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο συνταγματικής ιστορίας της Ελλάδας. Γεννήθηκε για τις ανάγκες του μαθήματος της Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω όμως την ελπίδα ότι το εγχειρίδιο αυτό θα φανεί χρήσιμο στο ευρύτερο κοινό, σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την εξέλιξη των συνταγματικών και πολιτικών θεσμών στη χώρα μας. Μια τέτοια γνώση είναι, θεωρώ, σημαντική, πολλές φορές πολύτιμη για την κατανόηση όσων σήμερα συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά εκ των πραγμάτων αγγίζουν τόσο συνταγματικά ζητήματα όσο και την ίδια την καθημερινότητα του πολίτη, του νέου, του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε στο εγχειρίδιο αυτό, ευσύνοπτα και διακριτά, να καταγραφούν όλες οι βασικές συνταγματικές εξελίξεις της χώρας μας, όλα τα θεμελιώδη ζητήματα που χαρακτήρισαν τις διακηρύξεις αλλά κυρίως τη λειτουργία των συνταγματικών και πολιτικών θεσμών. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Δημήτρης Καλτσώνης γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1996 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών στην κοινωνιολογία του δικαίου. Πρόσφατα εκλέχτηκε λέκτορας στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο "Κράτος και Δίκαιο".
Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες καθώς και της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και εργασιών νομικοπολιτικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα