Ελληνική εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνική εκπαίδευση

Προοπτικές ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού

κ.ά.

Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου

Δημήτρης Κ. Βεργίδης

21.77€ -10% 19.59€

Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου (Συγγραφέας)

Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η Βάσω Βασιλού-Παπαγεωργίου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις Επιστήμες της Αγωγής. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Συγκριτικής Εκπαίδευσης, Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής ΄Ενωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Εκπαίδευση Ενηλίκων. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Σπουδές στην Εκπαίδευση -θεματική ενότητα "Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση"-, και έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σχετικά με τις Επιστήμες της Αγωγής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κ. Βεργίδης

Δημήτρης Κ. Βεργίδης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Βεργίδης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε μαθηματικά και επιστήμες της εκπαίδευσης και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης και δίδαξε στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τις αρχές του 1991 δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (πρόεδρος του τμήματος Μελετών και Τεκμηρίωσης) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) του ΥΠΕΠΘ. Ιδρυτικό μέλος του International Institute for Research, Policy and Practice in the Education of Adults. Το συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα. Δημοσίευσε επιστημονικές εργασίες του για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και την εκπαίδευση ενηλίκων σε συλλογικά βιβλία και σε περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ωστόσο στα περιθώρια της συγγραφικής του δραστηριότητας αποτυπώθηκαν προσωπικές στιγμές, συναισθήματα και βιώματα διαδοχικών ματαιώσεων, καθώς ξεθώριαζε ο ενθουσιασμός και η λάμψη της μεταπολίτευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξης Δημαράς

Αλέξης Δημαράς (Συγγραφέας)

Ο Αλέξης Δημαράς (1932-2012) σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη και διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας Ελλάδας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ήταν Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και για το έργο του στην Ιστορία της Εκπαίδευσης τιμήθηκε με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών. Το 2011 τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ταξιάρχη (Commandeur) του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Σημαντικότερα έργα του είναι το δίτομο Η μεταρρύθμιση που δεν έγινε (Ερμής, 1973), Το εθνικό απολυτήριο, Μια πρόταση που έγινε, Τεκμήρια για την ιστορία (Ερμής, 1997), Σχολή Μωραΐτη 1936-2006: Ξεφυλλίζοντας 70 χρόνια παιδείας (Σχολή Μωραΐτη, 2006). Επιμελήθηκε το δίτομο Μίλτος Κουντουράς, Κλείστε τα σχολειά [Εκπαιδευτικά Άπαντα] (Γνώση, 1985). Δημοσίευσε πλήθος μελετών και άρθρων σε πολλούς συλλογικούς τόμους και περιοδικά, ενώ το 2008 εξέδωσε, μαζί με τη Βάσω Βασιλού-Παπαγεωργίου, το ιστορικό βιβλίο-λεύκωμα Από το κοντύλι στον υπολογιστή (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ι. Κασσωτάκης

Μιχάλης Ι. Κασσωτάκης (Επιμέλεια)

Ο Μιχάλης Κασσωτάκης σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, από το οποίο έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Διετέλεσε Καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Προεδρεύων του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και πρώτος εκλεγμένος Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 1990, εκλέχτηκε Καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Το 2013, αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χρημάτισε, ακόμη, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, μέλος των Επιτροπών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ο.Ο.Σ.Α., Πρόεδρος και μέλος διαφόρων ομάδων εργασίας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και συνεργάτης του Εθνικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Έρευνας της Γαλλίας. Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης, της οποίας ήταν μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος. Είναι εταίρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών και μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Έχει επανειλημμένα τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό του έργο και ιδιαίτερα γι’ αυτό που αφορά την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και την Επαγγελματική Συμβουλευτική. Αναγνωρίζοντας την προσφορά του, το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσε το όνομά του στο Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής. Ο Μιχάλης Κασσωτάκης έχει δημοσιεύσει μόνος του ή μαζί με άλλους 30 βιβλία (περιλαμβάνονται και οι επιμέλειες επιστημονικών συγγραμμάτων) και περισσότερα από 150 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικά έργα, τα οποία αναφέρονται σε θέματα Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, μόρφωσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, μάθησης και διδασκαλίας, καθώς και σε διάφορες πτυχές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Έχει, ακόμη, συγγράψει διάφορα βιβλία και πολλές μελέτες γλωσσολογικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου που αφορούν τη γενέτειρά του, το Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης.

Ανδρέας Μ. Καζαμίας (Επιμέλεια)

Ο Ανδρέας Μ. Καζαμίας είναι Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων του Wisconsin (ΗΠΑ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων του Bristol, της Κρήτης και των Ιωαννίνων, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι κάτοχος του Βραβείου Αριστείας στις Κοινωνικές Επιστήμες από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας Comparative and International Education Society (CIES) και της Ελληνικής Εταιρείας Συγκριτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Παι-δαγωγικής Εταιρείας της Ελλάδας. Είναι επίτιμο μέλος της Comparative Education Society in Europe (CESE) και της Comparative and International Education Society (CIES). Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και άρθρων που έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους πρωτοπόρους στη διαμόρφωση της επιστημολογικά και μεθοδολογικά πολυπρισματικής Συγκριτικής Εκπαίδευσης ως νεωτερική επιστήμη. Επιστημολογικά και μεθοδολογικά είναι ίστορίκο-συγκριτίκός της Εκπαίδευσης και Ουμανιστής διανοούμενος.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
702
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
1.047 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση