Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789604429707
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Ψυχολογία | Ψυχανάλυση , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει με πολύπλευρο και ολοκληρωμένο τρόπο όλους τους τομείς που αφορούν την εκπαίδευση των ατόμων με κώφωση. Ο συγγραφέας του επιχειρεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της κώφωσης διευκολύνοντας τον αναγνώστη να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εκπαίδευση των κωφών ατόμων. Η παρούσα έκδοση είναι η πέμπτη κατά σειρά, δεδομένου ότι ο συγγραφέας εμπλουτίζει συνεχώς τα κεφάλαια με τις νέες εκπαιδευτικές, επιστημονικές και ερευνητικές εξελίξεις που συντελούνται στον τομέα της εκπαίδευσης των κωφών. Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών: εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, γονείς κωφών παιδιών, ψυχολόγους και ειδικούς επιστήμονες που εμπλέκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης των κωφών, καθώς και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον γεμάτο προκλήσεις τομέα της κώφωσης.
Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση ανάπηρων μαθητών. Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυνατότητες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες. Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι επίσης, υπεύθυνη του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Ευδοξία Ντεροπούλου-Ντέρου είναι λέκτορας ειδικής αγωγής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η ενταξιακή εκπαίδευση αναπήρων μαθητών, η επαγγελματική αποκατάσταση αναπήρων και οι σχέσεις σχολείου και οικογένειας.
Ο Donald F. Moores σπούδασε ψυχολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση των κωφών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε ζητήματα ψυχογλωσσολογίας και ψυχοδιάγνωσης κωφών. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, για πέντε χρόνια δάσκαλος στο σχολείο Rochester και στο American School για κωφούς μαθητές. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού "American Annals of the Deaf" του Πανεπιστημίου Gallaudet. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια πολλών χωρών και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις. Με την έρευνα στο πεδίο της κώφωσης ασχολείται από το 1963. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση των κωφών ατόμων, την αξιολόγηση ψυχογλωσσικών δεξιοτήτων, την ανάπτυξη προγραμμάτων προσχολικής εκπαίδευσης κωφών νηπίων, την ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας σε κωφά παιδιά κωφών γονέων, την αποτίμηση της επαγγελματικής κατάρτισης, την ακαδημαϊκή πορεία των κωφών, την ανάπτυξη αναγνωστικών δεξιοτήτων κ.ά. Από το 1980 είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Gallaudet (Ουάσιγκτον, Η Π Α), του μοναδικού παγκοσμίου ακαδημαϊκού ιδρύματος του οποίου το πρόγραμμα σπουδών και οι υπηρεσίες είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κωφών και βαρήκοων φοιτητών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα