Εκκλησιαστικοί συγγραφείς και κείμενα 12ου - 15ου αιώνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκκλησιαστικοί συγγραφείς και κείμενα 12ου - 15ου αιώνα

Η ύστερη βυζαντινή θεολογική αναγέννηση

Χρήστος Α. Αραμπατζής

Η περίοδος του 12ου και 13ου αιώνα θεωρείται από τους περισσότερους γραμματολόγους ως μεταβατική περίοδος στη χριστιανική γραμματεία και την εκκλησιαστική ζωή.
Είναι η εποχή κατά την οποία η μέχρι τότε συμπιληματική και εγκυκλοπαιδική προσέγγιση της εκκλησιαστικής παράδοσης φθάνει στην κορύφωσή της, ενώ παράλληλα αρχίζουν να εμφανίζονται νέες τάσεις ερμηνευτικής της προσέγγισης, οι οποίες θυμίζουν την εποχή του 3ου και 4ου αιώνα. [...]

(από το προλογικό σημείωμα του βιβλίου)

Παναγιώτης Α. Υφαντής

Παναγιώτης Α. Υφαντής (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Αρ. Υφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε υπότροφος στην Pontificia Universita "San Nicola" στο Μπάρι της Ιταλίας (1988 - 1991), όπου ειδικεύθηκε στην έρευνα των σχέσεων μεταξύ Ορθοδοξίας και Ρωμαιοκαθολικισμού. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα και έχει συντάξει άρθρα ιστορικού και θεολογικού περιεχομένου καθώς και κείμενα πνευματικού προβληματισμού για ελληνικά και ιταλικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές "Καταγραφή" (εκδ. Αρμός, 1997) και "Λειμωνάριον" (εκδ. Διάττων, 2001), ενώ η μελέτη του "Μέγα Σπήλαιο: Ιστορία, πνευματική και εθνική μαρτυρία" (εκδ. Ι Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αθήναι 1999) τιμήθηκε με το Βραβείο της Τάξεως Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 υπηρετεί στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως λέκτορας στον Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης.

Χρήστος Α. Αραμπατζής (Υπεύθυνος Σειράς)


Φώτιος Σ. Ιωαννίδης (Υπεύθυνος Σειράς)


Χρήστος Α. Αραμπατζής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
264
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.416 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση