Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789603153726
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται -εκτός από το εισαγωγικό σημείωμα του επιστημονικού υπευθύνου της έρευνας για τη φιλοσοφία, την αφορμή, τους στόχους και τις φάσεις της έρευνας- χαιρετισμοί εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και των Α.Μ.Α., εισηγήσεις των: Κωνσταντίνου Βλάχου, Βλάσιου Φειδά, Αρχιμ. Μακάριου Φιλοθέου, Αλέξανδρου Σταυρόπουλου, Αντώνιου Παπαντωνίου, Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, Πρωτοπρ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, Γεώργιου Κρουσταλάκη, Αθανάσιου Βουρλή και Θεόδωρου Βάρελη, και τέλος απόψεις και παρεμβάσεις του τότε Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου καθώς και εκπροσώπων οργανώσεων των Α.Μ.Α.
Αναλυτικό πίνακα περιεχομένων βλ. στο http://www.disabled.gr (μενού: βιβλία)
Ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρέτησε στη Σχολή αυτή επί 40 έτη (1962-2002), περνώντας από όλες τις βαθμίδες του επιστημονικού προσωπικού. Μετά το διδακτορικό του δίπλωμα (1967) μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως (Ecole Pratique des Hautes Etudes, Section Siences Sociales).
Οι μελέτες του και τα δημοσιεύματα του στρέφονται στην ιστορική και πολιτισμική διάσταση της παιδείας / εκπαίδευσης καθώς και στη θεωρία και ανάπτυξη του σχολικού προγράμματος. Είναι ιδρυτής του Μουσείου της Παιδείας.
Ο Αλέξανδρος Μ. Σταυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, Πρακτική Θεολογία στο Erlangen (Γερμανία), Οικογενειακές Επιστήμες και Ψυχολογία στη Louvrain (Βέλγιο). Είναι διδάκτωρ Θεολογίας, διδάκτωρ Οικογενειακών Επιστημών και ψυχολόγος. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων τα μαθήματα: της Ποιμαντικής, της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας, της Συμβουλευτικής Ποιμαντικής και της Εισαγωγής στην Ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητικές του προσπάθειες επικεντρώνονται στις σχέσεις Θεολογίας και Επιστημών του ανθρώπου, ιδιαίτερα της Ψυχολογίας, των Οικογενειακών Επιστημών και της Βιοηθικής με στόχο την οικοδόμηση μιας Ποιμαντικής Ανθρωπολογίας του Γάμου, της Οικογένειας και των Φύλων, η οποία συνιστά την αφετηρία για μία ορθή διαποίμανση του εν συζυγία ανθρώπου.
Ο Λαυρέντιος Δελλασούδας είναι Ομότιμος Καθηγητής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Στατιστική, "Μεθόδους και Εφαρμογάς Προγραμματισμού" και Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Έχει επιμορφωθεί και εξειδικευθεί [στο εσωτερικό και το εξωτερικό (υπότροφος του Συμβουλίου τής Ευρώπης)] στην Επαγγελματική Κατάρτιση, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Ειδική Αγωγή και τη Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας (ερευνητικός σχεδιασμός, διεξαγωγή ερευνών, στάθμιση κριτηρίων κ.λπ.). Έχει διατελέσει πρόεδρος τού Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής, διευθυντής τού Κέντρου Σχολικής, Επαγγελματικής & Κοινωνικής Ένταξης και Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών.
Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο αποτελεί μία προσπάθεια προσέγγισης ζητημάτων που αφορούν: αφενός μεν στη σχολική, επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ένταξη των Προσώπων με Αναπηρία (ΠμΑ) και την σχολική ένταξη των αλλοδαπών μαθητών, με αξιοποίηση τού ρόλου των βασικών παραγόντων τής αγωγής (τής θρησκευτικής αγωγής συμπεριλαμβανομένης) και κύρια χαρακτηριστικά την "αναλογική συμπληρωματικότητα" (και όχι την ισότητα), την λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής, και αφετέρου στην εξελικτική πορεία των μαθητών που αρχίζουν νωρίς τον σχολικό τους βίο (πεντέμισι ετών), ενώ ένα σημαντικό μέρος τού όλου ερευνητικού του έργου αφορά στη στάθμιση κριτηρίων και τη μεθοδολογία διεξαγωγής στατιστικής έρευνας, για τα παραπάνω θέματα.
Αναλυτικότερα βλ. εδώ: http://scholar.uoa.gr/lavdellas/biocv/cv