Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789601627519
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα είναι η μετανάστευση. Μετανάστευση για λόγους οικονομικής ή πολιτικής επιβίωσης, αλλά και μετανάστευση ιδεών, φαινομένων, συμπεριφορών. Αυτό ήταν και το ζητούμενο για το HOTEL 2007. Η αυξημένη φετινή συμμετοχή (227 κείμενα, έναντι 147 του περσινού HOTEL Γ. Μ. Βιζυηνός) στον πανελλήνιο θεματικό διαγωνισμό διηγήματος των Εκδόσεων Πατάκη, σε συνδυασμό με την αξιόλογη στάθμη των προς κρίση κειμένων, δημιουργεί μια σημαντική δυναμική για το μέλλον αυτής της λογοτεχνικής πρότασης.
Η κριτική επιτροπή 2007 κατέληξε σ` ένα βραχύ κατάλογο δώδεκα υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Αγιοστρατίτη, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ανδρέας Καροτσιέρης, Χρίστος Κυθρεώτης, Alexander van Leadam, Αλεξάνδρα Μέξα, Άκης Παπαντώνης, Αντώνης Πέρης, Ελένη Σβορώνου, Γεωργία Τάτση, Γιάννης Τσίρμπας, Ελένη Φακάλου.
Έξι από αυτούς τελικά εγκαταστάθηκαν στο HOTEL Μετανάστευση μαζί με τους τέσσερις νέους αξιόλογους πεζογράφους (Πέτρο Κουτσιαμπασάκο, Ηλία Παπαμόσχο, Χρύσα Φάντη και την περσινή νικήτρια Λουίζα Σπηλιωτοπούλου), οι οποίοι όχι μόνο έγραψαν από ένα διήγημα με θέμα τη μετανάστευση, αλλά παράλληλα διάβασαν και αξιολόγησαν (συνεπικουρούμενοι από την πανεπιστημιακό Αναστασία Νάτσινα, την εκδότρια Άννα Πατάκη και το διευθυντή της σειράς Μισέλ Φάις) τα προς κρίση διηγήματα.
Τα δέκα κείμενα στον παρόντα τόμο αρθρώνονται σε μια άτυπη συλλογή διηγημάτων (αρχής γενομένης από το Χρίστο Κυθρεώτη, νικητή του HOTEL 2007) που συγκρότησε η Α. Νάτσινα, η οποία ανέλαβε και την κριτική τους παρουσίαση.
[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]
Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά "(δε)κατά", "Εντευκτήριο" και "The Books΄ Journal", ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στο "The Books΄ Journal". Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων "Μια χαρά", για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε το 1965 στο Αρματολικό Τρικάλων. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επιμελητής κειμένων. Έχει εκδόσει τη συλλογή διηγημάτων "Η σκεπή" (Εστία, 2004).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Τσίρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική συμπεριφορά στο Essex της Αγγλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην πολιτική επικοινωνία στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι λέκτορας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο τις ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους της κοινωνικής έρευνας. Έχει εργαστεί, επίσης, ως αναλυτής σε εταιρεία δημοσκοπήσεων και έχει διδάξει πολιτικό μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το μάθημα "Θρησκείες και πολιτική στη νεωτερικότητα" (μαζί με τη Β. Γεωργιάδου) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία" του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι ο συγγραφέας της μονογραφίας: "28 Ημέρες: Εκλογές, πολιτική διαφήμιση και ειδησεογραφία" (εκδ. Παπαζήση, 2007). Δημοσιεύει άρθρα και βιβλιοκρισίες στον τύπο και στο διαδίκτυο. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2013 δημοσίευσε τη νουβέλα "Η Βικτώρια δεν υπάρχει" (Νεφέλη), η οποία μεταφράστηκε στα γαλλικά ("Victoria n΄ existe pas", Quidam Editeur, 2015) και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο (σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης, τίτλος: "Amerika Square", ερμηνεία: Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Κουκαλάνης, διάκριση καλύτερης ελληνικής ταινίας της Διεθνούς Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου/Fipresci στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ιάκωβος Ανυφαντάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1983 και σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στην Αθήνα. Για το πρώτο του βιβλίο "Αλεπούδες στην πλαγιά" (εκδόσες Πατάκη, 2013), ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στην Πεζογραφία του περιοδικού "Ο Αναγνώστης". Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Hotel Μετανάστευση, Β΄Διαγωνισμός Δημήτρης Βικέλας), έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά (Εντευκτήριο, Πλανόδιον, The Books΄ Journal) καθώς και στον συλλογικό τόμο "Είμαστε όλοι μετανάστες" (εκδόσεις Πατάκη, 2007).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ηλίας Λ. Παπαμόσχος γεννήθηκε το 1967 στην Καστοριά. Σπούδασε στο τμήμα Γεωλογίας Πατρών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1993. Εργάστηκε ως βιβλιοϋπάλληλος στην Αθήνα και από το 1997 επέστρεψε στη γενέτειρά του -όπου ζει μέχρι σήμερα- και ασχολήθηκε με την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση. Η Αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες είναι το πέμπτο βιβλίο του. Προηγήθηκαν τα εξής: Καλό ταξίδι, κούκλα μου… (Κέδρος, 2004), Του χρόνου κυνήγια (Κέδρος, 2005), Λειψή αριθμητική (Κέδρος, 2009). Έχει κυκλοφορήσει επίσης το βιβλίο του Η μνήμη του ξύλου (Πατάκης, 2019).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Λουίζα Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια δικοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία. Ένα από τα πρώτα διηγήματά της δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Εντευκτήριο", ενώ με το διήγημα "Schlaf Sick" απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό "Hotel Γ. Μ. Βιζυηνός" 2006.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Χρύσα Φάντη γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη δικηγορία, τη μετάφραση κειμένων από τα γαλλικά και τα αγγλικά και τη μελέτη θεμάτων που αφορούν την παιδεία. Επί μία δεκαετία (1992 - 2002) έζησε διαδοχικά στο Κάιρο, τη Μόσχα, τη Δαμασκό και τη Λευκωσία της Κύπρου. Από το 1986 μέχρι και σήμερα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά "Πανδώρα" και "Πλανόδιον".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ανδρέας Καροτσιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε στη Βοστόνη μηχανολόγος παραγωγής και στην Αθήνα διοίκηση επιχειρήσεων (μεταπτυχιακά). Εργάστηκε στο Σικάγο και παράλληλα πήρε μαθήματα υποκριτικής και φωτογραφίας, ενώ ταξίδεψε πολύ. Γράφει συστηματικά -κυρίως διηγήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Γεωργία Τάτση γεννήθηκε το 1952 στο Κλειστό Άρτας. Από το 1965 ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στην ΕΡΤ το διάστημα 1976-2003. Σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ και σειρές ντοκιμαντέρ ("Η Βουλή στο χακί", "Σαν παλιά φωτογραφία", "Σήμερα έχεις εφημερία", "Με τα μάτια του Αλεσσάνδρο Νάτα" κ.ά.) Το διήγημά της "Κολοκύθα" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Τα δέκατα". Διηγήματά της περιλαμβάνονται: "Γαλαζοαίματη", στο συλλογικό έργο: "Yπό σκιάν", Εκδόσεις των Συναδέλφων 2014, σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών, και "Η κλωτσιά της πεταλούδας", στο συλλογικό έργο: HOTEL/ ένοικοι γραφής 2007: Είμαστε όλοι μετανάστες, εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο της "Χορός στα ποτήρια", εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013, ήταν υποψήφιο για το κρατικό βραβείο Νουβέλας-Διηγήματος 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O Άκης Παπαντώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978). Είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν. Σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει δημοσιεύσει πεζά σε ελληνικά και αγγλόγλωσσα λογοτεχνικά περιοδικά, και κριτικά σημειώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στους συλλογικούς τόμους "Είμαστε όλοι μετανάστες" (Πατάκης, 2007) και "11 λέξεις" (Καλέντης, 2013). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης για τη νουβέλα του "Καρυότυπος" (Κίχλη 2014).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μισέλ Φάις (Κομοτηνή, 1957) είναι υπεύθυνος των σελίδων βιβλίου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και διδάσκει δημιουργική γραφή ("Σχόλη" στις Εκδόσεις Πατάκη & Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Το 2000 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.
Πεζογραφία: "Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου" (1994· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2005), "Απ΄ το ίδιο ποτήρι" (1999· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2011), "Aegypius Monachus" (2001· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2013), "Το μέλι και η στάχτη του Θεού" (2002), "Ελληνική αϋπνία" (2004), "Πορφυρά γέλια" (2010), "Kτερίσματα" (2012), "Από το πουθενά" (2015). Το μυθιστόρημα "Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου μεταφράστηκε στα γαλλικά και στα ρουμάνικα, η συλλογή διηγημάτων "Απ΄ το ίδιο ποτήρι και άλλες ιστορίες" στα γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Διηγήματά του συμπεριλήφθηκαν σε ισπανικές, γερμανικές, αγγλικές, γαλλικές, τσέχικες και κινεζικές ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικά περιοδικά.
Μετάφραση: "Χαϊκού για τη βροχή, το χιόνι, τον άνεμο, τον ήλιο, το φεγγάρι" (με εικόνες του Χρόνη Μπότσογλου, Μπάστας Πλέσσας, 1994).
Θέατρο: "Το παγκάκι του κανένα" (Θέατρο 104, 2014, σκην. Αλεξία Καλτσίκη), "Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά" (Παράσταση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη. Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, 2012, Θέατρο Θησείον, 2012, δραματουργική επεξεργασία, σκην. Αλ. Καλτσίκη), "Κάποιος να τους πονέσει" (24hour plays Athens, 2012, σκην. Κ. Μπερδέκα), "Πουπουλένιο τίποτα" (Εθνικό Θέατρο - Αναγνώσεις, 2011, σκην. Ν. Κουρής-Μ. Καλλιμάνη-Αλ. Καλτσίκη), "Μετά τις τελευταίες μας λέξεις" (Συνεργείο, 2011, σκην. Λ. Μελεμέ), "Πέστροφα Δουνάβεως" (Φεστιβάλ Φιλίππων, 2010, σκην. Λ. Μελεμέ), "Το κίτρινο σκυλί" (Από Μηχανής Θέατρο, 2009, σκην. Λ. Μελεμέ, Θέατρο Αμαλία, 2011, σκην. Α. Σπυριδάκης, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, 2013, σκην. Παν. Μέντης, Θεατρική Ομάδα Pinata, 2014, Ναύπλιο), "Ελληνική αϋπνία" (Θέατρο Εμπρός, 2006, σκην. Ρ. Πατεράκη), "Η πόλη στα γόνατα" (Θέατρο Αμόρε-Δοκιμές, 2006, σκην. Θ. Αναστόπουλος), "Αντρόγυνα" (Μονόλογοι Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, Θέατρο Μεταξουργείο, 2003, σκην. Π. Χούρσογλου).
Κινηματογράφος: Συνεργάστηκε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο σενάριο των ταινιών "Delivery" (Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας και Μόντρεαλ, 2004), "Αθήνα-Κωνσταντινούπολη" (2008) και "Η κόρη του Ρέμπραντ" (2015).
Φωτογραφία: Ύστερο βλέμμα, 1996 και Η πόλη στα γόνατα, 2002 (Λευκώματα και ατομικές εκθέσεις στον Χώρο Τέχνης 24). Συμμετείχε στη Photosynkyria 2003 και έλαβε μέρος στις εξής ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας-ζωγραφικής: "Καλοκαίρι, μια συνάντηση" (με τους Κώστα Παπανικολάου και Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2006), "Αυτοπροσωπογραφία ενός άλλου" (με τον εικαστικό Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2007), "Κτερίσματα" (με τους Καλλιόπη Ασαργιωτάκη και Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2013).
Επιμέλεια: Ασχολήθηκε με τη φιλολογική και καλλιτεχνική αποκατάσταση του Τζούλιο Καΐμη (7 τίτλοι). Έχει επιμεληθεί πολλούς συλλογικούς τόμους λογοτεχνίας και εικαστικά λευκώματα. Τελευταία διευθύνει τις εξής σειρές: "Η κουζίνα του συγγραφέα/σκηνοθέτη/ιστορικού/αρχιτέκτονα" (εξομολογητική σειρά από προσωπικότητες της λογοτεχνίας, της τέχνης και της δημόσιας ζωής-9 τόμοι), "Hotel/Ένοικοι Γραφής" (πανελλήνιος θεματικός διαγωνισμός διηγήματος - 7 συναπτά χρόνια, 7 τόμοι).
(φωτογραφία: Αλεξία Καλτσίκη)
Ο Μισέλ Φάις (Κομοτηνή, 1957) είναι υπεύθυνος των σελίδων βιβλίου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και διδάσκει δημιουργική γραφή ("Σχόλη" στις Εκδόσεις Πατάκη & Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Το 2000 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.
Πεζογραφία: "Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου" (1994· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2005), "Απ΄ το ίδιο ποτήρι" (1999· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2011), "Aegypius Monachus" (2001· αναθεωρημένη επανέκδοση Πατάκης, 2013), "Το μέλι και η στάχτη του Θεού" (2002), "Ελληνική αϋπνία" (2004), "Πορφυρά γέλια" (2010), "Kτερίσματα" (2012), "Από το πουθενά" (2015). Το μυθιστόρημα "Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου μεταφράστηκε στα γαλλικά και στα ρουμάνικα, η συλλογή διηγημάτων "Απ΄ το ίδιο ποτήρι και άλλες ιστορίες" στα γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Διηγήματά του συμπεριλήφθηκαν σε ισπανικές, γερμανικές, αγγλικές, γαλλικές, τσέχικες και κινεζικές ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικά περιοδικά.
Μετάφραση: "Χαϊκού για τη βροχή, το χιόνι, τον άνεμο, τον ήλιο, το φεγγάρι" (με εικόνες του Χρόνη Μπότσογλου, Μπάστας Πλέσσας, 1994).
Θέατρο: "Το παγκάκι του κανένα" (Θέατρο 104, 2014, σκην. Αλεξία Καλτσίκη), "Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά" (Παράσταση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη. Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, 2012, Θέατρο Θησείον, 2012, δραματουργική επεξεργασία, σκην. Αλ. Καλτσίκη), "Κάποιος να τους πονέσει" (24hour plays Athens, 2012, σκην. Κ. Μπερδέκα), "Πουπουλένιο τίποτα" (Εθνικό Θέατρο - Αναγνώσεις, 2011, σκην. Ν. Κουρής-Μ. Καλλιμάνη-Αλ. Καλτσίκη), "Μετά τις τελευταίες μας λέξεις" (Συνεργείο, 2011, σκην. Λ. Μελεμέ), "Πέστροφα Δουνάβεως" (Φεστιβάλ Φιλίππων, 2010, σκην. Λ. Μελεμέ), "Το κίτρινο σκυλί" (Από Μηχανής Θέατρο, 2009, σκην. Λ. Μελεμέ, Θέατρο Αμαλία, 2011, σκην. Α. Σπυριδάκης, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, 2013, σκην. Παν. Μέντης, Θεατρική Ομάδα Pinata, 2014, Ναύπλιο), "Ελληνική αϋπνία" (Θέατρο Εμπρός, 2006, σκην. Ρ. Πατεράκη), "Η πόλη στα γόνατα" (Θέατρο Αμόρε-Δοκιμές, 2006, σκην. Θ. Αναστόπουλος), "Αντρόγυνα" (Μονόλογοι Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, Θέατρο Μεταξουργείο, 2003, σκην. Π. Χούρσογλου).
Κινηματογράφος: Συνεργάστηκε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο σενάριο των ταινιών "Delivery" (Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας και Μόντρεαλ, 2004), "Αθήνα-Κωνσταντινούπολη" (2008) και "Η κόρη του Ρέμπραντ" (2015).
Φωτογραφία: Ύστερο βλέμμα, 1996 και Η πόλη στα γόνατα, 2002 (Λευκώματα και ατομικές εκθέσεις στον Χώρο Τέχνης 24). Συμμετείχε στη Photosynkyria 2003 και έλαβε μέρος στις εξής ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας-ζωγραφικής: "Καλοκαίρι, μια συνάντηση" (με τους Κώστα Παπανικολάου και Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2006), "Αυτοπροσωπογραφία ενός άλλου" (με τον εικαστικό Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2007), "Κτερίσματα" (με τους Καλλιόπη Ασαργιωτάκη και Τάσο Μαντζαβίνο, Χώρος Τέχνης 24, 2013).
Επιμέλεια: Ασχολήθηκε με τη φιλολογική και καλλιτεχνική αποκατάσταση του Τζούλιο Καΐμη (7 τίτλοι). Έχει επιμεληθεί πολλούς συλλογικούς τόμους λογοτεχνίας και εικαστικά λευκώματα. Τελευταία διευθύνει τις εξής σειρές: "Η κουζίνα του συγγραφέα/σκηνοθέτη/ιστορικού/αρχιτέκτονα" (εξομολογητική σειρά από προσωπικότητες της λογοτεχνίας, της τέχνης και της δημόσιας ζωής-9 τόμοι), "Hotel/Ένοικοι Γραφής" (πανελλήνιος θεματικός διαγωνισμός διηγήματος - 7 συναπτά χρόνια, 7 τόμοι).
(φωτογραφία: Αλεξία Καλτσίκη)