Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες
ISBN:
9789606270802
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Εικοσιοκτώ νέοι συγγραφείς του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa, υπογράφουν τον αντίστοιχο αριθμό αστυνομικών διηγημάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο «Εικοσιοκτώ λόγοι για να πεθάνεις» και σας προ(σκαλούν να ανακαλύψετε τους δολοφόνους.
Τα διηγήματα ακολουθούν πιστά τους «κανόνες» της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας και κρατούν τον αναγνώστη σε ένταση και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.
Σε αυτή την ανθολογία, εικοσιοκτώ ιστορίες σας ταξιδεύουν από την εποχή της Τζέην Έυρ μέχρι σήμερα, άλλοτε με ατμοσφαιρικές αφηγήσεις και άλλοτε με αγωνία και ένταση. Ιδιόρρυθμοι ντετέκτιβ αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση των δολοφονιών, έρχονται αντιμέτωποι με δολοπλοκίες, ψέματα, ίντριγκες, με δολοφόνους υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά και με προσωπικά τους πάθη και ανασφάλειες.
Ένοχα μυστικά, εξαφανισμένοι σύζυγοι, ερωτικά τρίγωνα, απιστίες, χρήματα, ζήλεια, προδοσία, επικίνδυνα παιχνίδια είναι μερικοί από τους χιλιάδες λόγους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό σου.
Εσύ, έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θα μπορούσε να σε σκοτώσει;
Η Ευαγγελία Θεοδωρίδου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως νηπιαγωγός για δεκαπέντε χρόνια σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος των βιβλίων τη μάγευε από μικρή. Μέσα από τις σελίδες τους μπορούσε να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και να επισκεφτεί μέρη μακρινά, μέρη πραγματικά αλλά και μέρη φανταστικά, όπου όλα μπορούσαν να συμβούν. Αρκετά χρόνια αργότερα σε αυτά τα ταξίδια της είχε συνοδοιπόρους τους μαθητές της. Μαζί άνοιγαν τα φτερά της φαντασίας τους για να πάνε εκεί, όπου κανένας δρόμος, καμία θάλασσα δεν μπορούσε να φτάσει. Και όταν επέστρεφαν πίσω, η βαλίτσα τους ήταν γεμάτη με γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Ένα μάθημα δημιουργικής γραφής, το οποίο ξεκίνησε να παρακολουθεί, της έδωσε το έναυσμα που χρειάζονταν για να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Τότε ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της διήγημα "Το δέντρο της ζωής", το οποίο διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος ενώ το μονόπρακτό της "Αυτός που περιμένω" μεταφέρθηκε από τη θεατρική ομάδα "Tabula rasa" και στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους στην πόλη Ούμεο στη Βόρεια Σουηδία, όπου εργάζεται σε ένα πολύγλωσσο, πολυπολιτισμικό νηπιαγωγείο ενώ παράλληλα συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Διηγήματά της υπάρχουν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο. Αρθρογραφεί σε ελληνικές ιστοσελίδες για θέματα που αφορούν το παιδί και την εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Δ. Καστρίτης γεννήθηκε το 1954 στο Δίστομο Βοιωτίας. Το 1972 αποφοίτησε από το γυμνάσιο Διστόμου. Το 1973 έφυγε στη Γένοβα Ιταλίας για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Γένοβας, απʼ όπου πήρε το πτυχίο του στη Γεωλογία το 1979. Εργάστηκε ως γεωλόγος στο Ι.Γ.Μ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) από το 1984 έως το 1998, και από το 1998 έως το 2010 στη μεταλλευτική εταιρία ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ. Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Τεχνικός Σύμβουλος της ΓΕΩΕΛΛΑΣ. Με τη συγγραφή άρχισε να ασχολείται το 2012 και "Το πηγάδι" είναι το πρώτο του βιβλίο. Ζει στον Πειραιά με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα