Είκοσι ποιήματα
zoom in
8.00€ -10% 7.20€
Είκοσι ποιήματα του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα για τη φύση, τον Θεό και τον έρωτα, που μαρτυρούν όλα την απόλυτη, αυθεντική του έκσταση και μέθη μπροστά στο φαινόμενο της αληθινής ζωής. Αλλά και ένα δριμύ κατηγορώ για την επέλαση του μηχανικού πολιτισμού, υπεύθυνη για την αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση, τον άνθρωπο και, τέλος, τον ίδιο τον εαυτό του.
Ολυμπία Καράγιωργα

Ολυμπία Καράγιωργα (Μεταφραστής)

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα είναι Αιγυπτιώτισσα. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια τον Οκτώβρη του 1934 και σπούδασε στα "Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Μανσούρας". Μια πόλη νοσταλγική του 1221 πλάι στο Νείλο. Ήδη ένα ποιητικό ξεκίνημα. Το 1956 ολοκληρώνει τις σπουδές στην Κοινωνιολογία στο "Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου", (AKC) - B.A. Sociology, Honours. To 1957 με τη "Standard International Fellowship" φεύγει στην Αμερική όπου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Stanford - Μ.Α. "Creation Writing" και "English and American Literature". Το φθινόπωρο του 1969 φτάνει στην Ελλάδα όπου σπουδάζει θέατρο με τον ιδιαίτερο δάσκαλο Χρήστο Βαχλιώτη (μέθοδος Stanislavsky), κι αρχίζει να σμίγει με τους συγγραφείς και ποιητές που θα ξεκινήσουν τη γενιά του ΄60. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Λέρο στο προγονικό σπίτι της μητέρας της Σοφίας Αγγέλου μπροστά στη θάλασσα.

David Herbert Lawrence

David Herbert Lawrence (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς γεννήθηκε στο Ίστγουντ του Νότινγκχαμσαϊρ το 1885. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1911. Πολυταξιδεμένος, έζησε στην Ιταλία (Φλωρεντία), την Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Γαλλία. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι: "Το άσπρο παγόνι" (1911), "Γιοι και εραστές" (1913), "Ερωτευμένες γυναίκες" (1921), "Το φτερωτό φίδι" (1926) και "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι" (1928). Το τελευταίο προκάλεσε σκάνδαλο και η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε για πολλά χρόνια στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Την ίδια τύχη είχε και το "Ουράνιο τόξο" (1915). Η καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού και των πουριτανικών ηθών της εποχής του, προκάλεσε στον Ντ. Χ. Λόρενς προβλήματα και αντιδικίες με τη λογοκρισία και το λογοτεχνικό κατεστημένο. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλογραφία του δημοσιεύτηκε το 1932 με επιμέλεια του Άλντους Χάξλεϊ. Πέθανε στην Προβηγκία το 1930.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Απροσδιόριστο δέσιμο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση