Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608811249
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η προβληματική του συγγράμματος αυτού συνίσταται στην προσπάθεια προσέγγισης της εικόνας του σώματος,του σωματικού σχήματος και των διαταραχών τους, τόσο από την πλευρά της ψυχολογίας (κλινικής, ψυχαναλυτικής, γνωσιακής, ψυχοπαθολογικής, γνωστικο-ψυχαναλυτικής) όσο και από την πλευρά της ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης. Η προβληματική αυτή αποτελεί το βασικό πυρήνα, στα πεδία βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας του Εργαστηρίου Ειδικής και Θεραπευτικής Αγωγής (ΕΡ.Ε.Θ.Α.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [. . .]
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Λάμπρος Σ. Σταύρου είναι καθηγητής ψυχολογίας αποκλίνοντος παιδιού-ειδικής αγωγής, ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής και Θεραπευτικής Αγωγής (ΕΡ.Ε.Θ.Α.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκδότης του δίγλωσσου περιοδικού (αγγλικά-γαλλικά) με τίτλο "Cahiers de Psychopedagogie Curative et Interculturelle - Journal of Curative and Intercultural Psychopedagogy", επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίων Σορβόννης, Lyon II, και Pircandie-Jules Verne, μέλος συντακτικών επιτροπών επιστημονικών περιοδικών (European Journal on Mental Disability-Revue Europeenne du Handicap Mental...), υπεύθυνος κοινών ευρωπαϊκών μεταπτυχιακών σπουδών, επιβλέπων καθηγητής και μέλος επιτροπών κρίσης διδακτορικών και μεταδιδακτορικών διατριβών στην Ελλάδα και στη Γαλλία, επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων, συγγραφέας σχετικών επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων, εμπειρογνώμων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Είναι πτυχιούχος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, το οποίο του παρέσχε "τας τε της ιερατικής και διδασκαλικής παιδεύσεως νενομισμένας προνομίας", πτυχιούχος φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος και διδάκτωρ ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης - Universite R. Descartes-Paris V (όπου δομείται η επιστημονική του προσωπικότητα) με εξειδίκευση στην κλινική ψυχοπαθοογία και την ειδική-θεραπευτική ψυχοπαιδαγωγική του αποκλίνοντος ατόμου με έμφαση στη γνωστικο-ψυχαναλυτική προσέγγιση.
Η ψυχοκοινωνική προσωπικότητά του προσδιορίζεται από την "πυτιά" της Σουλιώτικης καταγωγής της πολύτεκνης γεωργοκτηνοτροφικής οικογένειάς του με συμβολή στη συγκρότηση της "κοινωνίας των πολιτών", σε συνάρτηση με τα ψυχοκοινωνικά βιώματά του στους τόπους αυτούς "στη συγκυρία" της μετεμφυλιακής Ελλάδας.