Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600111521
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο συλλογικός αυτός τόμος περιέχει μια σειρά από κείμενα που αφορούν σε ειδικές πλευρές και διαστάσεις της ανάπτυξης των Λιγότερο Ευνοημένων Περιοχών, με έμφαση στον ελληνικό χώρο. Τα κείμενα του τόμου καλύπτουν με ευρύ τρόπο θεματικές περιοχές όπως η νησιωτικότητα και η σχέση της με την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, ο ρόλος των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στην ανάπτυξη των Λιγότερο Ευνοημένων Περιοχών, οι νέες τάσεις στις στρατηγικές ανάπτυξης του αγροτικού χώρου και ο προβληματισμός σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αειφορία στις Λιγότερο Ευνοημένες Περιοχές. Μέσα από μια σειρά ερευνητικών ευρημάτων και εμπειρικών δεδομένων, η φιλοδοξία του τόμου αυτού είναι να συμβάλει στον εμπλουτισμό της σχετικά περιορισμένης σχετικής ελληνικής βιβλιογραφίας και στην επέκταση της συζήτησης για τα ζητήματα της άμβλυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων στον ελληνικό χώρο μέσα από την προώθηση ενός εναλλακτικού βιώσιμου μοντέλου κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στις Λιγότερο Ευνοημένες Περιοχές.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης σπούδασε Κοινωνιολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας Ανθρωπογεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης διδάσκει ανθρωπογεωγραφία της Ευρώπης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Αλέξανδρος Ε. Κουτσούρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University College of Dublin, Ιρλανδία και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Γ.Π.Α. (Γεωργική εκπαίδευση και εφαρμογές). Διετέλεσε ερευνητής στο Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών, Αγροτικών Συστημάτων και Αγροτικής Κοινωνιολογίας, Γ.Π.Α., υπεύθυνος του Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού "Πίνδος". Σήμερα υπηρετεί ως λέκτορας (Γεωργικές εφαρμογές - γεωργική εκπαίδευση) στο Γ.Π.Α. Έχει, επίσης, χρηματίσει ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες και πρόεδρος του International Farming Systems Association / European Group. Το έργο του καλύπτει ζητήματα αγροτικής κοινωνιολογίας, γεωργικών εφαρμογών, κατάρτισης και εκπαίδευσης, και αγροτουρισμού στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ηλίας Κουρλιούρος είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο (Διπλ. αρχ. μηχ. 1983), Πολεοδομία-Χωροταξία στο ίδιο ίδρυμα με υποτροφία του ΙΚΥ (Δρ. μηχ. 1990) και Γεωγραφία στη London School of Economics (Ph. D. 1995). Ήρθε στο Αιγαίο, αφού ανέπτυξε στο ΕΜΠ μακροχρόνια ερευνητική δραστηριότητα ως χωροτάκτης, συμπεριλαμβανομένων του προγραμματισμού και σχεδιασμού του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου. Έχει συγγράψει (σε συνεργασία) το βιβλίο Βιομηχανικά Πάρκα: Θεσμοί, Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού (ΕΤΒΑ & Παπαζήσης, Αθήνα 1991). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, σε εκδόσεις ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται θέματα οικονομικής, τεχνολογικής και χωρικής αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης και σχεδιασμού παραγωγικών χώρων και καινοτόμων δραστηριοτήτων τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, χωροταξικής και πολεοδομικής πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίκος Ζούρος είναι επίκουρος καθηγητής φυσικής γεωγραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χάρης Βλάδος γεννήθηκε στον Πειραιά και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Παρίσι. Συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια με διάφορα ερευνητικά κέντρα και εργάστηκε παράλληλα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ιωάννης Γάτσης είναι διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης σπούδασε Κοινωνιολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας Ανθρωπογεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης διδάσκει ανθρωπογεωγραφία της Ευρώπης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Ο Σπιλάνης Γιάννης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές σε «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» στο Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία), απέκτησε Διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Τουρισμός και περιφερειακή ανάπτυξη. Η ελληνική περίπτωση» (1985). Εργάστηκε στο Υπουργείο Αιγαίου ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης (1987-90) Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ διδάσκει στο ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική Τουρισμού» στη Χίο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, νησιωτικής ανάπτυξης και τουριστικού σχεδιασμού. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Διάσκεψης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM).
Ο Σάκης Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Πέτρο του Κιλκίς, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Από το 1986 μένει μόνιμα στην Αθήνα. Κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1987. Ποιήματά του βρίσκονται σε αρκετές ανθολογίες ενώ το πεζογραφικό του έργο έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος λογοτεχνικών ομάδων για ένα διαφορετικό βλέμμα. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ και μέλος σε κάθε προοδευτική καλλιτεχνική κίνηση. Οι ArpeggiosMP το 2012 είναι οι πρώτοι που μελοποίησαν στίχους του σε μορφή
demo video στο(youtube), ενώ η πρώτη του δισκογραφική παρουσία γίνεται στο
τέλος του 2012 στο CD άλμπουμ: Από το Μηδέν, του Γιώργου Δημητριάδη.
Εργογραφία:
Ποίηση:
"Σαν θεατές" (Αθήνα1988), "Δικαίωμα άρνησης" (Σικυώνιος 1990), "Σε ηλικία παραίτησης" (Άποψη1993), "Ο μικρός ήλιος" (Α΄ έκδοση Άποψη 2009, Β΄έκδοση 2014,το βιβλίο, "Τα παπούτσια του μάγου χρόνου" (Α΄έκδοση Άποψη 2013, Β΄έκδοση 24grammata.com 2014), "Οι ανάσες των εραστών" (Το βιβλίο 2014), "Το γκρεμισμένο κάστρο των ηρώων" (Το βιβλίο 2015)
Πεζογραφία:
"Υπακοή εις τους ανωτέρους" (Ταχυδρομική1989)-νουβέλα, "Η λεωφόρος των αθώων" (Απόπειρα 1998)-διηγήματα, "Η συμμορία του απογεύματος" (Ιωλκός 1999)-διηγήματα, "Το φιλί της Δευτέρας" (Ιωλκός 2001)-μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα