Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602881101
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Όλοι οι ακαδημαϊκοί τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της μελέτης της θρησκείας, διέρχονται, για διάφορους λόγους, μια περίοδο κρίσεως: οι παλαιότερες έννοιες των συστημάτων επιστημονικής γνώσης έχουν αποσταθεροποιηθεί από δυνάμεις γνωστές σε όλους μας. Η ίδια, μάλιστα, η έννοια της επιστημονικότητας αμφισβητείται. (. . .) Το «Εγχειρίδιο» αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια συνδυασμού των συνηθισμένων στερεοτύπων θεωριών και κάποιων ριζοσπαστικών συλλήψεων σχετικά με διάφορα θέματα που χαρακτηρίζουν τη μελέτη της θρησκείας ως ακαδημαϊκό τομέα. Πώς περιγράφει ο μελετητής της θρησκείας το σκοπό του έργου του; Ποιο είναι, σε τελική ανάλυση, το αντικείμενο του θρησκειολόγου; Σχετικά με αυτά τα θέματα, θεωρήσαμε ότι είχαμε κάτι να πούμε, και διαισθανθήκαμε ότι το ίδιο θα είχαν και άλλοι μελετητές επίσης. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]
Ο Δημήτρης Ξυγαλατάς είναι θρησκειολόγος και γνωσιακός ανθρωπολόγος. Είναι Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας του Queen΄s University Belfast και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Aarhus Universitet της Δανίας.
Ο Russell T. McCutcheon είναι αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Θρησκευτικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Alabama. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του στρέφονται προς την ιστορία της έρευνας για το μύθο και την τελετουργία, την ιστορία της δημόσιας μελέτης της θρησκείας, καθώς και τις πολιτικές προεκτάσεις της έννοιας "θρησκεία". Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά της Βορείου Αμερικής, της Νοτίου Αφρικής και της Ιαπωνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα