ΔΩΡΗΜΑΝ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΔΩΡΗΜΑΝ

Αφιερωματικός τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη

Συλλογικό έργο

17.00€ -27% 12.41€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604589326

  • Έτος κυκλοφορίας

    2020

  • Εκδότης

    Επίκεντρο

Ο παρών αφιερωματικός τόμος συγκεντρώνει επιστημονικές εργασίες προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη και εκδίδεται με την ευγενική υποστήριξη της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο τόμος διαρθρώνεται σε πέντε επιμέρους θεματικές ενότητες («Ιστορία», «Ιστορία της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτική Πολιτική», «Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην Ιστορία», «Τέχνη», «Παιδαγωγική – Διδακτική») οι οποίες αντανακλούν και τα πεδία ευρύτερης επιστημονικής ενασχόλησης του Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Η πρώτη θεματική ενότητα, που είναι αφιερωμένη στην Ιστορία, περιλαμβάνει επτά εργασίες οι οποίες καλύπτουν ποικίλα ζητήματα ιστορίας, πολιτισμού, μνήμης και προσφυγικής εμπειρίας.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο Ιστορία εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική πολιτική, περιλαμβάνει τρεις εργασίες για εκπαιδευτικά ζητήματα τόσο στην ιστορική τους διάσταση όσο και στη συγκυρία της τελευταίας δεκαετίας.

Η τρίτη θεματική ενότητα, η οποία τιτλοφορείται Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην Ιστορία, περιλαμβάνει δύο εργασίες που κινούνται θεματικά στον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας ιστορίας.

Η τέταρτη ενότητα του τόμου έχει ως θέμα την Τέχνη και περιλαμβάνει τρεις εργασίες που αναφέρονται σε ζητήματα αναπαραστατικών τεχνών μέσα από ψυχαναλυτικές, εκπαιδευτικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις.

Ο τόμος ολοκληρώνεται με την πέμπτη θεματική ενότητα που περιλαμβάνει τρεις εργασίες για ζητήματα που αφορούν στην Παιδαγωγική – Διδακτική.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κασβίκης (Επιμέλεια)

Ο Δρ Κώστας Κασβίκης είναι δάσκαλος και αρχαιολόγος. Είναι διορισμένος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το ακαδημαϊκό έτος 2006 εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στο ΠΤΔΕ Φλώρινας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και έχει μετεκπαιδευτεί στο Διδασκαλείο του ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης «Δημ. Γληνός». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και στο ίδιο τμήμα πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή («Αρχαιολογικές αφηγήσεις και εκπαίδευση. Ανάλυση περιεχομένου και εικονογράφησης στα σχολικά εγχειρίδια του Δημοτικού»). Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Προϊστορική Τούμπα Θεσσαλονίκης, Παλιάμπελα Κολινδρού, Τελόγλειο Ίδρυμα, Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης). Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο προσανατολίζεται σε ζητήματα διδακτικής της ιστορίας, μουσειοπαιδαγωγικής και αρχαιολογικής εκπαίδευσης.

Ατρέας Π. Ανδρέου (Επιμέλεια)

Ο Ανδρέας Ανδρέου είναι αρχαιολόγος-ιστορικός. Σπούδασε αρχαιολογία, αρχαία ιστορία και βυζαντινολογία στο Πανεπιστήμιο του Mainz της Γερμανίας, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην κλασική αρχαιολογία. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και σημαντικό αριθμό άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους, με θέμα τη διδακτική της ιστορίας, την τοπική ιστορία και τη μουσειακή εκπαίδευση, αντικείμενα τα οποία διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, ως αναπληρωτής καθηγητής.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση