Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789607971388
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Δίχως να είναι απόλυτος κανόνας, στην πράξη η οποιαδήποτε διαδικασία που αποβλέπει σε καταστάσεις υπεραισθητικής αντίληψης, είτε αυτές τις ονομάσουμε "διοροσκοπία" είτε αστρική προβολή είτε οτιδήποτε, απαιτεί μια κάποια ριζική αλλαγή, όχι στα ίδια τα πράγματα αλλά στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Και αυτό σημαίνει μια δική μας, εσωτερική αλλαγή. Κατά τ’ άλλα, η κάθε συμβατική προσέγγιση είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα ν’ αποτύχει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, προκειμένου να προσεγγίσουμε σε κάποια θέματα που ξεφεύγουν από τα συνήθη πλαίσια της εμπειρίας μας, χρειάζεται μια αλλαγή της συνειδησιακής προοπτικής μας, μια διαφοροποίηση της οπτικής γωνίας από την οποία βλέπουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ΄ έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή. Είναι συγγραφέας βιβλίων έρευνας και επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), και μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις.
Γιος φτωχών εβραίων μεταναστών, ο Ίσραελ Ρεγκούντι γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Νοεμβρίου του 1907. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας από τους μεγαλύτερους αδελφούς του κατατάχθηκε στο στρατό. Στο στρατολογικό γραφείο τον έγραψαν κατά λάθος ως Ρεγκάρντιε. Έκτοτε όλη η οικογένεια υιοθέτησε τούτο το επώνυμο και το διατήρησε, όταν μετανάστευσε στις Η.Π.Α. το 1921. Ο ΄Ισραελ ήταν τότε 13 χρονών.
Από νωρίς ο Ίσραελ έδειξε ενδιαφέρον για το έργο της Ε. Π Μπλαβάτσκι και την ινδουϊστική φιλοσοφία, κάνοντας τη βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου δεύτερο σπίτι του. Γύρω στο 1925 ανακάλυψε ένα βιβλίο που ξεσήκωσε το ενδιαφέρον του, το Βιβλίο 4 του Άλιστερ Κρόουλι. Ο νεαρός Ρεγκάρντιε έγραψε στον Κρόουλι εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του. Τούτη ήταν η αρχή μιας μακράς συνεργασίας του με τον διάσημο Κρόουλι, η οποία κράτησε αρκετά χρόνια, παρά τις αναταράξεις που προκαλούσε η προσωπικότητα του Κρόουλι.
Αργότερα, με τη βοήθεια της Ντίον Φόρτσιουν, ο Ρεγκάρντιε έγινε μέλος ενός από τα διάδοχα τάγματα της Χρυσαυγής, του Stella Matutina. Πέθανε στις 10 Μαρτίου του 1985, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο συγγραφικό έργο. Εκτός από το κυρίαρχο έργο του, τη "Χρυσαυγή", έγραψε έργα όπως: "Το Δέντρο της Ζωής", "Η Καββάλα και τα Σύμβολά της", "Η Μεσαία Στήλη", "Ο Μύθος του Άλιστερ Κρόουλι", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα