Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604846702
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Παρά την κριτική που έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η δημοσιογραφία έχει σημασία. Έχει σημασία, υποστηρίζει ο Schudson, διότι προσανατολίζει καθημερινά τους ανθρώπους στους περίπλοκους και εναλλασσόμενους κόσμους που ζουν. Έχει σημασία επειδή προσφέρει μια επικεντρωμένη στα γεγονότα, τεκμηριωμένη προσέγγιση στα συναφή δημόσια ζητήματα. Έχει σημασία διότι ελέγχει τους ισχυρούς, ιδίως όσους κυβερνούν, και μπορεί να τους πιέσει με δυσάρεστες αλήθειες στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν. Η διαφθορά περιορίζεται, οι άφρονες πρωτοβουλίες σταματούν, ο δημόσιος κίνδυνος αποτρέπεται εξαιτίας όσων κάνουν οι δημοσιογράφοι.
Αυτό το βιβλίο προκαλεί τους δημοσιογράφους να σκεφτούν σοβαρά γι’ αυτό που πραγματικά κάνουν. Προκαλεί το επιφυλακτικό κοινό των ειδήσεων να είναι προσεκτικό όχι μόνο με τη μεροληψία των μέσων, αλλά και με τις δικές του προκαταλήψεις και το πώς αυτές μπορούν να διαστρεβλώσουν τη σκέψη του. Και διατηρεί την ελπίδα ότι η δημοσιογραφία θα είναι, στα χρόνια που έρχονται, ένα μονοπάτι για φιλόδοξους, φιλοπερίεργους νέους και νέες που αγαπούν τις λέξεις, τις εικόνες ή τους αριθμούς και επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τη δημόσια συζήτηση με ήδη γνώριμους τρόπους, ή με τρόπους που δεν έχουμε ακόμα φανταστεί.
Είπαν για το βιβλίο:
«Ο Michael Schudson έγραψε ένα εμπεριστατωμένο, κατανοητό, ισορροπημένο, εύγλωττο και παθιασμένο βιβλίο για την αξία της δημοσιογραφίας σήμερα. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα». Pablo Boczkowski, Northwestern University
«Μια περιεκτική, αντικειμενική παράθεση των λόγων για τους οποίους θα έπρεπε να νοιαζόμαστε για τη δημοσιογραφία· θα βρίσκεται στην κορυφή των εγχειριδίων παντού όσον αφορά την εξήγηση της μοναδικής σημασίας της δημοσιογραφίας και τη φροντίδα της μελλοντικής επιβίωσης». Barbie Zelizer, University of Pennsylvania
«O κορυφαίος Αμερικανός μελετητής της δημοσιογραφίας». Kathleen Hall Jamieson, University of Pennsylvania
Η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε φιλοσοφία και πολιτική θεωρία στο London School of Economics και στο Kingʼs College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο East Anglia. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία. Μεταφράζει από τα αγγλικά και τα νορβηγικά.
Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Σπούδασε κοινωνική θεολογία, φιλοσοφία και φιλοσοφία της επιστήμης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ. Από το 2006, έχει επιμεληθεί και διορθώσει περισσότερα από 150 βιβλία όλων των ειδών, με έμφαση στη λογοτεχνία, για εκδοτικούς οίκους και συγκροτήματα Τύπου. Έχει μεταφράσει λογοτεχνία, κυρίως από τα αγγλικά και λιγότερο από τα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχει ασχοληθεί με την κριτική λογοτεχνίας σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. Έχει εκδόσει τέσσερις ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, για ανθολογίες και περιοδικά.
Ο Michael Schudson είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων σχετικά με την ιστορία και την κοινωνιολογία των αμερικανικών ειδησεογραφικών μέσων, της διαφήμισης, του σκανδάλου Watergate και της πολιτιστικής μνήμης. Έχει υπάρξει Guggenheim Fellow και Genius Fellow του Ιδρύματος MacArthur. Το 2004 έλαβε το βραβείο Murray Edelman για την πολύχρονη συνεισφορά του στην πολιτική επικοινωνία από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Επιστημών. Είναι συχνός συνεργάτης των The New York Times, The Washington Post, Los Angeles Times, Newsday και Financial Times με άρθρα γνώμης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα