Προσωρινά μη διαθέσιμο
Καλέστε μας για πληροφορίες
ISBN:
9789609965644
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Θεόδωρος Μυλωνάς, μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. πήγε στο Παρίσι (Sorbone-Paris V), όπου έκανε βασικές σπουδές στην Κοινωνιολογία - Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Πήρε τα εξής πτυχία: Licence, Maitrise, Diplome d΄ Etudes Approfondies (DEA) και Doctorat με Άριστα.
Τα ενδιαφέροντά του, στραμμένα πάντοτε στις κοινωνιολογικές όψεις της ελληνικής εκπαίδευσης, τον οδήγησαν στη συστηματική μελέτη των σχετικών ερμηνευτικών θεωριών που διατυπώνονταν και διατυπώνονται κυρίως από Γάλλους κοινωνιολόγους της εκπαίδευσης.
Στη διατριβή του, που είχε ως θέμα "L΄ ecart de scοΙarisatiοη entre villes et campagne en Grece" ("Η διαφορά ποσοστών φοίτησης στο σχολείο μεταξύ πόλεων και υπαίθρου στην Ελλάδα"), προσπάθησε να δείξει τους κοινωνικούς προσδιορισμούς του φαινομένου. Η διατριβή αυτή δημοσιεύτηκε στα ελληνικά με μικρές προσθήκες και τίτλο: "Η αvαπαραrωrή των κοινωνικών τάξεων μέσα από τους σχολικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα" (εκδ. Γρηγόρη, 1982).
Σε ένα αλλο βιβλίο του με τίτλο: "Κοινωνική αναπαραγωγή στο σχολείο - Θεωρία και εμπειρία" (Εκδ. Αρμός, 1991), ιχνηλατεί την πορεία και τις μεταμορφώσεις της έννοιας "αναπαραγωγή" από τον επιστημονικό χώρο της Βιολογίας-Γενετικής σ ΄ αυτόν της μαρξιστικής οικονομικής θεωρίας και από εκεί στην κοινωνιολογία και κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Με μια σειρά άρθρων του ερευνά συγκεκριμένες κοινωνιολογικές όψεις της ελληνικής εκπαίδευσης.
Σήμερα, ο Θεόδωρος Μυλωνάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. ΄Εχει μετάσχει με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Ν. Θεριανός γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του York (M.Ed) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχολική αποτελεσματικότητα, την επιμόρφωση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, τη διδακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Γιούλη (Αγγελική) Χρονοπούλου υπηρετεί από το 2013 ως Σχολική Σύμβουλος (και πλέον ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου) φιλολόγων στη Δ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (4ο ΠΕΚΕΣ), ενώ έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός.
Αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου εργάστηκε για ένα χρόνο ως επιστημονικός συνεργάτις (με τον καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένο), συμμετέχοντας στην έκδοση της αλληλογραφίας του Ψυχάρη με τον Εφταλιώτη. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα ΕΜΜΕ) με αντικείμενο την αρχαία τραγωδία και επικοινωνία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις κλασικές σπουδές από το Παν/μιο του Λονδίνου (UCL).
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, καθώς και κριτικά σημειώματα τέχνης (για εικαστικά, θέατρο, ποίηση) και έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως εισηγήτρια. Έχει εργαστεί για 4 χρόνια στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, έχοντας λάβει ειδική επιμόρφωση, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή εκπαιδευτικών ταινιών και την αξιοποίησή τους στη σχολική πράξη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Εμμανουήλ Στεργιούλης είναι φιλόλογος, εκπαιδευτικός Β/θμιας εκπαίδευσης.