Διηγήματα από τον Τσέχωφ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διηγήματα από τον Τσέχωφ

Anton Pavlovich Chekhov

Δέκα ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, ενός απ’ τους μεγαλύτερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου. Δέκα ιστορίες γεμάτες χιούμορ, δέκα ιστορίες γεμάτες συγκίνηση αλλά και ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας δίνουν την αφορμή στο συγγραφέα να μας μιλήσει για τον άνθρωπο που πάντοτε ελπίζει, ακόμα κι όταν προδίδεται. Αν και οι ιστορίες είναι γραμμένες απλά, ο Τσέχωφ καταφέρνει να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει, γιατί γράφει για ένα θέμα που γνωρίζει καλά: τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Στις ιστορίες αυτές δεν πρωταγωνιστούν μόνο άνθρωποι, αλλά και ζώα. Ό,τι ανασαίνει πάνω στη γη ο Τσέχωφ το αγαπά και μιλάει γι` αυτό με τρυφερότητα και γνώση. Ο Αντόν Τσέχωφ στα διηγήματά του ποτέ δεν κατηγορεί και ποτέ δεν καταδικάζει χαρακτήρες και συμπεριφορές, γιατί αγαπάει τους ανθρώπους και μας μιλάει γι` αυτούς με τρυφερότητα, χιούμορ και καλοσύνη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Anton Pavlovich Chekhov

Anton Pavlovich Chekhov (Συγγραφέας)

Άντον Τσέχοφ (1860 - 1904): Πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ταγκανρόκ της Αζοφικής. Γιος μικροεμπόρου και εγγονός δουλοπάροικου, θα ζήσει δυστυχισμένα παιδικά χρόνια που θα σημαδέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Αντικειμενικός, καίριος, λιτός, έδωσε με τα διηγήματα και τα θεατρικά του έργα ένα ανεπανάληπτο μωσαϊκό της ρωσικής ζωής, όπου σαρκάζει την κακότητα και τη βλακεία, την έπαρση και την απληστία, την υποκρισία και τη σκληρότητα. Μοναδικός παρατηρητής, αποτύπωνε γλαφυρά τα φαινόμενα και τα μη φαινόμενα, φωτίζοντας τις κωμικές πλευρές των τραγικών στιγμών της ζωής και τις δραματικές πλευρές της γελοιότητάς της. Γνωστά διηγήματά του είναι: "Η στέπα" (1888), "Θάλαμος 6" (1892), "Οι χωρικοί" (1897), "Η αρραβωνιαστικιά" (1903). Θεατρικά του έργα είναι: "Ιβανόφ", "Πρόταση γάμου", "Η επέτειος", "Ο γλάρος", "Ο θείος Βάνιας", "Οι τρεις αδελφές", "Βυσσινόκηπος", "Πλατόνοφ" (ανέκδοτο όσο ζούσε).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αργυρώ Πιπίνη

Αργυρώ Πιπίνη (Διασκευαστής)

H Αργυρώ Πιπίνη είναι ηθοποιός και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και στις σχολές θεάτρου Π. Κατσέλη και Βεάκη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια (Exploring Character, Exploring Shakespeare, Σύγχρονο Γερμανικό Θέατρο, studio Τσέχωφ). Δίδαξε υποκριτική (ελισαβετιανό θέατρο, ψυχολογικό ρεαλισμό, κλασική κωμωδία) επί σειρά ετών σε διάφορες σχολές. Έχει ανεβάσει παραστάσεις με τους μαθητές της στα πλαίσια των σπουδών τους και έχει οδηγήσει τους τριτοετείς σπουδαστές της σχολής Βεάκη (το 2000) στις εξετάσεις τους με το θέαμα: "Παίζοντας Σαίξπηρ και Παίζοντας με τον Σαίξπηρ". Ως ηθοποιός έχει δουλέψει στο θέατρο με πολλούς σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Βίκτωρ Αρδίττης, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Χριστόφορος Χριστοφής και άλλοι, παίζοντας κυρίως ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Κυκλοφορούν βιβλία της για παιδιά. Eπίσης ασχολείται με τη μετάφραση παιδικών και εφηβικών βιβλίων, κειμένων για το θέατρο, καθώς και με τη διασκευή κλασικών κειμένων. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Μετάφρασης Βιβλίου για Παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, για τη μετάφραση του βιβλίου "Ψάρι στον ουρανό" του Fridrik Erlings (εκδ. Πατάκη). To 2017 τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονοβιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου-IBBY, για το βιβλίο της "Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι..." (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, εκδ. Πατάκη) και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού www.anagnostis.gr, για το βιβλίο της "Μελάκ, μόνος" (εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής, εκδ. Καλειδοσκόπιο). Η προσωπική σελίδα της στο διαδίκτυο είναι: www.argyropipini.com.


Αλεξάνδρα Παπαφωτίου (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
102
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.179 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση