Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600111255
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο των A. LeRoy Bennett και James Oliver, η πρωτότυπη έκδοση του οποίου ανήκει στον Prentice Hall, έναν από τους πιο σημαντικούς εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, έτυχε της αναγνώρισης που του άξιζε από τη πρώτη του έκδοση. Το βιβλίο, που διανύει καθόλου τυχαία την έβδομη έκδοσή του, χρησιμοποιείται ως ένα από τα βασικά εγχειρίδια μελέτης των διεθνών οργανισμών από ακαδημαϊκούς δασκάλους, ερευνητές και φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών διεθνών σπουδών. Βασικό πλεονέκτημα του βιβλίου με βάση την διεθνή βιβλιογραφία αποτελεί η περιεκτική και απλή παρουσίαση των διεθνών οργανισμών. Αυτή συνοδεύεται από τη προσπάθεια των A. LeRoy Bennett και James Oliver να περιγράψουν την ιστορική εξέλιξη των διεθνών οργανισμών, και την εσωτερική λειτουργία τους με συστηματική και εύληπτη αναφορά στην ανάλυση της θεσμικής τους διάρθρωσης και στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους και της δράσης τους. Ένα εξ ίσου σημαντικό πλεονέκτημα του βιβλίου είναι η καταγραφή της δράσης των διεθνών οργανισμών, παγκόσμιων και περιφερειακών η γενικών και ειδικευμένων, στη προσπάθειά τους να διαχειριστούν και να επιλύσουν σημαντικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Με οδηγό τη πολυετή ερευνητική και διδακτική εμπειρία τους, οι συγγραφείς ικανοποιούν τις απαιτήσεις του χρήστη ενός τέτοιου εγχειριδίου αφού επιλέγουν να συζητήσουν την εμπλοκή των διεθνών οργανισμών στη διαχείριση κρίσιμων διεθνών προβλημάτων -όπως είναι οι διεθνείς διαφορές, απειλές και συγκρούσεις, παραδοσιακές και σύγχρονες, ο αφοπλισμός και ο περιορισμός των εξοπλισμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάπτυξη τους διεθνούς δικαίου, το ζήτημα της διαχείρισης των σπανιζόντων παγκόσμιων πόρων καθώς επίσης σοβαρά περιβαλλοντολογικά, αναπτυξιακά και παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα.
Ο Παναγιώτης Ι. Τσάκωνας είναι Επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και "Σπουδές για την Ασφάλεια" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Reading (Μ. Βρετανία). Διετέλεσε υπότροφος - ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.), Research Fellow στο ΝΑΤΟ, μεταδιδακτορικός υπότροφος-ερευνητής στο Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard και Fulbright Fellow στο Center for International and Area Studies του πανεπιστημίου Yale.
Εργάστηκε επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Διεθνούς Πολιτικής στην εφημερίδα New Europe (1994-96), ως επιστημονικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Στρατηγικών Μελετών του υπουργείου εθνικής άμυνας (1996-98), ως ειδικός επιστήμων στο υπουργείο εξωτερικών και ως σύμβουλος του υπουργού των εξωτερικών (1999-2003).
Έχει επιμεληθεί βιβλία και συγγράψει μελέτες και μονογραφίες σχετικά με ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας (το ζήτημα του ελέγχου των εξοπλισμών στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη), θεωρίας διεθνών σχέσεων (ειδικότερα θεωρίας σχηματισμού των συμμαχιών και θεωρίας διεθνών καθεστώτων ασφαλείας), ελληνο-τουρκικών σχέσεων και ελληνικής και τουρκικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Άρθρα του και συνεισφορές του σε συλλογικά έργα έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων.
Ο Δημήτρης Μπουραντώνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διενών Σχέσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Δημήτρης Μπουραντώνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διενών Σχέσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζιζή Σαλίμπα είναι Δρ. Οικονομολόγος-ιστορικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DEA) και διδακτορικό δίπλωμα του Πανεπιστημίου Paris I - Pantheon - Sorbonne στην οικονομική και κοινωνική ιστορία με εστίαση στα οικονομικά της εργασίας. Έχει παρακολουθήσει οικονομικά στο INSEAD, με εξειδίκευση σε θέματα διεθνών χρηματαγορών και οικονομικών της εργασίας. Έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO). Γνωρίζει άριστα γαλλικά και αγγλικά.
Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο δίκτυο του εξωτερικού στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων. Έχει διατελέσει μεσολαβήτρια στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Έχει διδάξει οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οικονομικά και εργασιακές σχέσεις στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Άρθρα και ανακοινώσεις της έχουν δημοσιεύσει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία στα ελληνικά και στα γαλλικά, με θεματολογία από την οικονομική ιστορία και τα οικονομικά της εργασίας.
Από το 2013 έχει τον εκδοτικό οίκο "Θίνες".
Ο A. LeRoy Bennett ήταν Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο University of Delaware.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O James K. Oliver είναι Επίτιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο University of Delaware.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα