Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604581412
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η μετάφραση και η έκδοση στην ελληνική γλώσσα του βιβλίου της Elisabeth Coelho απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που έχουν στις τάξεις τους ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό, μαθητικό πληθυσμό.
Η μέχρι τώρα λειτουργία των σχολείων δείχνει ότι δεν κατόρθωσαν να εκπληρώσουν το ρόλο τους, αφού στην ουσία λειτουργούν όπως και τα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν ξαφνικά να διδάσκουν ένα μαθητικό πληθυσμό τον οποίο ήταν τελείως απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν. Παιδιά που μόλις είχαν έρθει στη χώρα μας, διωγμένα από πολεμικές συρράξεις, από την οικονομική την πολιτική κατάσταση στη χώρα που γεννήθηκαν, παιδιά που δεν καταλάβαιναν και δεν μιλούσαν τη γλώσσα διδασκαλίας, παιδιά με διαφορετικές συνήθειες και αξίες ζωής βρέθηκαν να φοιτούν με συνομήλικά τους γηγενή παιδιά στις ίδιεςσχολικές τάξεις.
Το βιβλίο "Διδασκαλία και μάθηση στο πολυπολιτισμικό σχολείο" μεταφέρει σημαντική γνώση και εμπειρία για τον τρόπο μάθησης και διδασκαλίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις.
Η Ευαγγελία Τρέσσου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Παιδαγωγικής, με έμφαση στην εκπαίδευση ειδικών ομάδων και τη διδασκαλία των Μαθηματικών. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακές σπουδές παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο του Leicester και έχει διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και σε διακρατικές επιστημονικές συναντήσεις και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα.
Η Σούλα Μητακίδου είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο του Αγγλικού Τμήματος του Α.Π.Θ., πτυχίο Master΄s από το McGill University του Montreal και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την εκπαίδευση παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων, στην αντιρατσιστική εκπαίδευση και στην καλλιέργεια της γλώσσας μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Η διδακτική εμπειρία της καλύπτει όλη την κλίμακα ηλικιών από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Επίσης, έχει διδάξει σε πολλά τμήματα μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών.
Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής
Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου "Δημήτρης Γληνός" της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.