Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608748965
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Τα κείμενα του παρόντος τόμου αφορούν την επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τρεις είναι οι κύριες μεταβολές που έχουν επιβάλλει την επιμόρφωση: α) η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μετατροπή της σε κοινωνία υποδοχής μεταναστών, β) η ραγδαία εξάπλωση των Νέων Τεχνολογιών και γ) η κατάργηση των Παιδαγωγικών Ακαδημιών. Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτιμήσει την υπάρχουσα εμπειρία και να προτείνει νέες κατευθύνσεις επιμόρφωσης θέτοντας στο επίκεντρο της κριτικής διερεύνησης την παιδαγωγική διάσταση της διαδικασίας που ακολουθείται.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κοινωνιολογία και φιλοσοφία στο Μάρμπουργκ και τη Φραγκφούρτη, όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έργα του: "Das symbolische Mehrprodukt" (1985), "Από τον βιωματικό στον επιστημονικό κόσμο. Ζήτημα κοινωνικής αναπαραγωγής της γνώσης" (1992), "Η Κριτική Θεωρία σήμερα" (2000) κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα βιβλία: "Η φασίζουσα ιδεολογία στην Ελλάδα" (Παπαζήσης 1989), "Ο πολιτικός ανορθολογισμός στην Ελλάδα" (Τροχαλία 1996), "Από την Ιστορία στις ιστορίες" (Ελληνικά Γράμματα 1998), "Αναζητώντας την Ευρώπη" (Μεταίχμιο 2000), "Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Ιστορίας" (Μεταίχμιο 2000, 2η έκδοση), "Επιστήμη, Ιδεολογία, Ταυτότητα" (Μεταίχμιο 2003). Είχε επίσης την επιμέλεια των βιβλίων "Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη Μουσειακή Αγωγή" (Μεταίχμιο 2002, σε συνεργασία με την Ευγενία Αλεξάκη) και "Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Ανθολόγιο" (Βουλή των Ελλήνων 2002, σε συνεργασία με την Ελένη Κορομηλά). Άρθρα και βιβλιοκρισίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Μνήμων, Σύγχρονα Θέματα, θεωρία και Κοινωνία, Φιλολογική κ.ά.
Η επιστημονική του δραστηριότητα αφορά την ιστορία των πολιτικών ιδεών τον 19ο και τον 20ό αιώνα, τη διδακτική της ιστορίας, την ιστορία των αντιλήψεων για το σώμα και τη σωματική αγωγή και την ιστορία της εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Κέλλυ Δημοπούλου είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Α.Π.Η. με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Μαριάνθη Καπλάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Μικρασιάτισσα τρίτης γενιάς. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ιcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού. Είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου διδάσκει τα μαθήματα «Λαογραφία» και «Πολιτισμικές σχέσεις στον ευρύτερο ελληνικό και βαλκανικό χώρο». Έχει δημοσιεύσει μελέτες για το παραμύθι σε βιβλία και σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει δέκα μυθιστορήματα για παιδιά και έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελένη Σκούρτου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει και ερευνά στις γνωστικές περιοχές: διγλωσσία, δίγλωσση εκπαίδευση, προφορικότητα / γραπτός λόγος, διγλωσσία και αλφαβητισμός / γραμματισμός, διδασκαλία δεύτερης γλώσσας σε περιβάλλον διαδικτύου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Τσολακίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, με γνωστικό αντικείμενο "Πληροφορική, Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση". Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκοτία. Ασχολείται με τη διδασκαλία της πληροφορικής από το 1988. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η πληροφορική στην εκπαίδευση, η από απόσταση εκπαίδευση, τα ολιγοθέσια σχολεία, η εικονική πραγματικότητα και οι καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νικόλας Τσαφταρίδης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1956 και σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα τον αείμνηστο Κώστα Κορακά και τον Γιάννη Αυγερινό. Είναι κάτοχος Μάστερ στη Μουσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Reeding Αγγλίας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Μουσικής του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff και της ISME (Διεθνής Κοινότητα για τη Μουσική Εκπαίδευση)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Βασίλης Τσελφές γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1951. Σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης στο (τότε) Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Δημόκριτος, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1981. Από το 1984 ασχολείται με τη διδακτική της φυσικής. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν θέματα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μάνος Φωκίδης είναι διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, με γνωστικό αντικείμενο "Πληροφορική και εφαρμογές στην εκπαίδευση". Οι βασικές σπουδές του είναι στα Παιδαγωγικά. Το διδακτορικό του δίπλωμα αφορά την κατασκευή περιβάλλοντος εικονικής πραγματικότητας για τη διδασκαλία μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο. Από το 1994 ασχολείται ερευνητικά με τη χρήση του διαδικτύου ως εκπαιδευτικού εργαλείου, την εκπαίδευση από απόσταση, και τις εκπαιδευτικές εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα