Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9786180119459
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στον ανά χείρας τόμο δημοσιεύονται οι τοποθετήσεις και οι εισηγήσεις στο Διήμερο Συνέδριο με τίτλο «30 χρόνια Διαδρομές στην παιδική και νεανική λογοτεχνία - Iστορία, έρευνα και μέλλον του παιδικού βιβλίου», που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, στην Αθήνα, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2015. Προτάσσονται οι τοποθετήσεις των συγγραφέων-μελών της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού, σε στρογγυλό τραπέζι που οργανώθηκε, με θέμα «Σύγχρονοι λογοτέχνες συζητούν για την παιδική λογοτεχνία», με εκτενή αναφορά και στη συμβολή τους στην έκδοση του περιοδικού. Στις εισηγήσεις του συνεδρίου γίνεται τεκμηριωμένη αναφορά στην ιστορία, στη σημερινή κατάσταση, στις τάσεις και στο οιωνιζόμενο μέλλον του παιδικού βιβλίου, καθώς και αναλυτική παρουσίαση και στάθμιση της προσφοράς των Διαδρομών στην ανάδειξη, προβολή και τεκμηρίωση της παιδικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα. Περιλαμβάνεται επίσης χρηστική ευρετηρίαση των άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις Διαδρομές κατά την τριακονταετή περίοδο της έκδοσής τους (1986-2015).
Ο Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1965. Είναι Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της "Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος", Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού. Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος της κατεύθυνσης "Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Εκπαιδευτικό Υλικό" του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της ίδιας Σχολής και Διευθυντής Σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού Παιδαγωγική Επιθεώρηση της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος.
Τα θεωρητικά και ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η παιδαγωγική διάσταση της λογοτεχνίας, η σχέση του παιδιού με την ανάγνωση, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, το παραμύθι και η διδασκαλία του, η ιστορία της Νεοελληνικής Παιδείας και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός.
Έχει συγγράψει δεκατρία βιβλία και έχει επιμεληθεί πλήθος άλλων. Μελέτες και έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή παιδαγωγικά και φιλολογικά περιοδικά.
Η Μαρία Κουρκουμέλη είναι εκπαιδευτικός.