Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606124426
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στο παρόν σύγγραμμα αναπτύσσεται η έννοια της Δια Βίου Μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και η ιδιαίτερη συμβολή της Μετασχηματίζουσας Μάθησης. Ειδικότερα, παρουσιάζονται μέθοδοι και τεχνικές για το διδακτικό μετασχηματισμό και τον σχεδιασμό της διδασκαλίας. Το σύγγραμμα απαρτίζεται από δύο μέρη: το θεωρητικό και το εφαρμοσμένο μέρος αντίστοιχα. Στο θεωρητικό μέρος συναντάται το πρώτο κεφάλαιο, όπου εξετάζεται η Δια Βίου Μάθηση, το δεύτερο κεφάλαιο με την εκπαίδευση ενηλίκων και το τρίτο κεφάλαιο για την Μετασχηματίζουσα Μάθηση. Στο εφαρμοσμένο μέρος εμπεριέχεται το τέταρτο κεφάλαιο σχετικά με μεθόδους και τεχνικές για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση, το πέμπτο κεφάλαιο για την τυπική, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση, το έκτο κεφάλαιο με τεχνικές διδασκαλίας στη μη τυπική εκπαίδευση, το έβδομο κεφάλαιο με πρόσθετες τεχνικές διδασκαλίας και τέλος το όγδοο κεφάλαιο με βασικές γνώσεις για το σχεδιασμό της διδασκαλίας. Το παρόν σύγγραμμα μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ως πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές τόσο στην τυπική όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση, καθώς και στη Δια Βίου Μάθηση, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη Μετασχηματίζουσα Μάθηση.
Ο Dr. phil. Αλιβίζος Σοφός σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία και εκπόνησε διδακτορική Διατριβή στη Γερμανία. Από το 1996 έως το 1998 δίδασκε με σύμβαση σε γερμανικά πανεπιστήμια (Frankfurt, Wiesbaden, Landau-Koblenz). Από το 1998 έως το 2004 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Σχολή του Johannes Gutenberg Πανεπιστημίου στο Mainz, στο επιστημονικό πεδίο της Παιδαγωγικής των Νέων Μέσων. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων σπουδών για την Προστασία των Νέων στο διαδίκτυο. Αυτά τα προγράμματα βρίσκονται υπό την αιγίδα του οργανισμού της κεντρικής διοίκησης των 16 υπουργείων Νεότητας και Κοινωνικών Υποθέσεων των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Από το 2004 Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο: Παιδαγωγική με έμφαση στην Παιδαγωγική των Μέσων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ιωάννα Τσάρπα είναι Διδάκτορας και Μεταδιδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και, ως επιμορφώτρια, σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων. Συνεργάζεται από το 2010 με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και από το 2017 με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2021 είναι ΕΔΙΠ στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο: "Παιδαγωγική, Δια Βίου Εκπαίδευση και Πρακτική Άσκηση".
(Πηγή: "Εκδόσεις Γρηγόρη", 2024)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα