Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608596115
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
ΔΗΩ - Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
Με χαρά σας παρουσιάζουμε την έκδοση των πρακτικών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας το οποίο είχε ως αντικείμενό του τη βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού. Περιλαμβάνει τα πλήρη κείμενα ή τις περιλήψεις των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο οργάνωσε η ΔΗΩ, στην Τρίπολη, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 1996.
- Από την οργανική λίπανση και τις μεθόδους φυτοπροστασίας έως τη διάθεση του προϊόντος, η συγκεκριμένη έκδοση υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, προσδίδει βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή, στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιοκαλλιεργητής.
- Κείμενα από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, αλλά και συμπεράσματα από βιοκαλλιεργητές, συνοδεύονται από σχεδιαγράμματα και πίνακες, όταν είναι απαραίτητο, και υποστηρίζονται από τη σχετική βιβλιογραφία για το σχολαστικό μελετητή.
- Η "βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού" αποτελεί το απαραίτητο γνωστικό εφόδιο για κάθε, εν δράσει ή υποψήφιο, βιοκαλλιεργητή του αμπελιού, αφού αναφέρεται με τρόπο κατανοητό και συνοπτικό, σε όλα τα θέματα που αφορούν τη βιολογική αμπελουργία.
Jean - Jacques Rousseau (1712-1778). Εξ αιτίας της άτυχης παιδικής ζωής του εγκατέλειψε 16 ετών το καλβινιστικό σπίτι του στη Γενεύη και προσεχώρησε στον Καθολικισμό. Δεν είχε ποτέ συγκροτημένη εκπαίδευση, οι γνώσεις του όμως υπερεπαρκούσαν ώστε το 1742 να δουλέψει στο Παρίσι ως ιδιωτικός δάσκαλος σε σπίτια ευγενών. Ο Ρουσώ γνωρίστηκε με τον Diderot, για του οποίου την "Εγκυκλοπαίδεια" έγραψε άρθρα μουσικής θεωρίας. Ζούσε ανύπαντρος με την Therese Levasseur, με την οποία είχε 5 παιδιά που μεγάλωναν σε ορφανοτροφείο. Επειδή καταδικάστηκαν τα γραπτά του από τον επίσκοπο του Παρισιού και κινδύνευε να φυλακιστεί, εγκατέλειψε ο Ρουσώ το Παρίσι και εγκαταστάθηκε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, από το 1762 στην Ελβετία και κατά τα έτη 1767-1770 στην Αγγλία.
Στην πολιτική φιλοσοφία του ζητούσε ο Ρουσώ ίδια δικαιώματα για όλους τους πολίτες, με δημοκρατική διακυβέρνηση και κοινωνικό έλεγχο. "Οι άνθρωποι γεννιώνται καλοί από τη φύση τους και διαφθείρονται από την κρατούσα εκκλησία, την κακή παιδεία και τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες. Ο μόνος δρόμος για να βελτιωθούν είναι να αφεθούν ελεύθεροι". Το έργο του "Du contrat social" (1762), το οποίο ανήκει στα θεμελιώδη έργα υπέρ της σύγχρονης δημοκρατίας, περιέχει τις αρχές της κοινωνικής θεωρίας του Ρουσώ, στην οποία είναι απαραίτητος ο πολιτικά υπεύθυνος πολίτης. Σε ανάλογο βαθμό επηρέασε τις μετέπειτα εξελίξεις και η εκπαιδευτική θεωρία του.
Ο Ρουσώ συνέθεσε έργα συμφωνικής μουσικής και έγραψε μυθιστορήματα, τα οποία επηρέασαν τη λογοτεχνία της εποχής του. Θεωρείται ότι προετοίμασε με το φιλοσοφικό του έργο το δρόμο για τη γαλλική επανάσταση.
Ο Νικόλαος Κ. Σιδηράς γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας το 1938. Εργάστηκε στο Υπουργείο Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης της Γερμανίας από το 1970 έως το 1973.
Στα τέλη του 1973 διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, Ινστιτούτο Λιπασματολογίας και Εδαφολογίας τότε, με έδρα την Ελληνική Γεωργική Σχολή, Σέδες, Θεσσαλονίκη.
Μετά από προκήρυξη προσελήφθη στο πρόγραμμα "Καταπολέμηση της διάβρωσης και εξέλιξης αειφόρων συστημάτων φυτικής παραγωγής στη Βραζιλία", που διεξήγαγε του Υπουργείο Τεχνικής Βοήθειας της Γερμανίας μέσω της GTZ (Εταιρεία Τεχνικής Συνεργασίας), στο κρατίδιο του Parana της Βραζιλίας. Έδρα ήταν το Κεντρικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας στο Londrina του Parana της Βραζιλίας. Εργάστηκε επί 4 έτη (1980-1988).
Μετά από προκήρυξη προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Hohenheim Γερμανίας, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ως επιστημονικός συνεργάτης. Στη θέση αυτή παρέμεινε σχεδόν 4 έτη (1985--1988).
Το Οκτώβριο του 1988 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, όπου εργάστηκε μέχρι τον Αύγουστο του 1991.
Τον Ιούνιο του 1991 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γεωργίας, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 εργασίες, το 40% των οποίων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών:
-Crop Science (Γερμανία)
-Soil Science (Γερμανία)
-Soil and Tillage Research (Ολλανδία)
-Soil Conservation and Crop Science (Βραζιλία).
Συμμετέχει στα Δ.Σ. των Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών:
-Ελληνική Διεπιστημονική Έρευνα για την Οικολογική Γεωργία (REA).
-Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία.
-Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "ΔΗΩ"
Έχει λάβει δυο υποτροφίες και έχει συμμετάσχει σε 10 παγκόσμια συνέδρια με αντίστοιχο αριθμό ανακοινώσεων.
Ο Σπύρος Σγούρος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "Δηώ".
Ο Δημήτριος Ι. Μπιλάλης είναι Καθηγητής Γεωργίας - Βιολογικής Γεωργίας (από το 2001) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργίας (από το 2018) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ (1993) και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Γεωργία από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1999). Τον Σεπτέμβριο του 2017 αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας (Doctor Honoris Causa) του University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 άρθρα για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας πέντε επιστημονικών περιοδικών. Επίσης, έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Οργάνωση Κινημάτων για τη Βιολογική Γεωργία (IFOAM-EU) κατά τα έτη 2007-2011.