Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608890626
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Κάτι συμβαίνει στην Αμερικάνικη ήπειρο. Η μακρινή περιοχή βρίσκεται σε μια αλυσιδωτή πορεία γεγονότων και αλλαγών που αν μη τι άλλο προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο των ανά τον κόσμο πολιτικών αναλυτών, αλλά και όλων των πολιτών που διαισθάνονται, παρακολουθούν ή βλέπουν από τα απανταχού ΜΜΕ τις σοβαρές ανακατατάξεις στην πολύπαθη ήπειρο.
Στην σημαντική πετρελαιοπαραγωγό Βενεζουέλα κυβερνά ένα Μπολιβαριανό Κίνημα υπό τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες.
Αφορμή για την έκδοση του βιβλίου στάθηκε η πολυπληθής αποστολή από την Ελλάδα, που συμμετείχε το καλοκαίρι που πέρασε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε στο Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Ο Τσάβες και η Βενεζουέλα, μαζί με τους Ζαπατίστας, αποτελούν μάλλον την πιο ελπιδοφόρα σημαδούρα μέσα στο αρχιπέλαγος της Νέας Τάξης, της ενιαίας σκέψης, των πολέμων και της αντιτρομοκρατικής υστερίας.
Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται εμπειρίες, εικόνες, σχόλια, απόψεις και στοιχεία ανθρώπων που βρέθηκαν στη Βενεζουέλα Παρουσιάζονται συνεντεύξεις ανθρώπων-κλειδιά στην διαδικασία της `Μπολιβαριανής Επανάστασης`, όπως χαρακτηρίζουν η ίδιοι τις διεργασίες στη χώρα αυτή. Άρθρα σημαντικής αξίας για τις πληροφορίες, τα στοιχεία και την πολιτική τους εμβάθυνση στις συντελούμενες αλλαγές. Το βιβλίο είναι συλλογική δουλειά που περιέχει άρθρα των:
Νίκο Κουνενή, συγγραφέα και αρθρογράφο,
Μάνο Σαριδάκη, φυσικό, αρθρογράφο,
Ελένη Παγκαλιά, δημοσιογράφο.
Και οι τρεις συντάκτες ήταν μέλη της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ στο Καράκας.
Επίσης περιέχονται άρθρα των:
Michael Albert, στελέχους του ZNet και αναλυτής του ZMagazine,
Joao Pedro Stedile, στελέχους του κινήματος Via Campesina της Βραζιλίας, και
Luismi Uharte Pozas, καθηγητή Λατινοαμερικανικών σπουδών στο Καράκας.
[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]
Ο Νίκος Κουνενής γεννήθηκε το 1957. Είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, σατιρικά κείμενα και βιβλιοκριτικές στον περιοδικό Τύπο. Βιβλία του: "Δημόσια εγγραφή" (Κοχλίας 2002), "Πρωταγόρας-Γοργίας: Η σοφιστική τομή" (Σαββάλας, 2002), "Ζωντανή σύνδεση" (Κοχλίας, 2003), "Ω του θαύματος!" (Μεταίχμιο, 2006), "Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου" (Μεταίχμιο, 2009).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μάικλ Άλμπερτ (Michael Albert) ανέπτυξε τις ριζοσπαστικές του απόψεις όταν φοιτούσε στο ΜΙΤ, κατά τη δεκαετία του 1960, με ενεργή δράση στο χώρο του πανεπιστημίου, σε εθνικές και κοινοτικές προσπάθειες κατά την περίοδο εκείνη και αργότερα. Είναι συνιδρυτής του South End Press, του Z Magazine, του Z Media και του Znet, όπου εξακολουθεί να εργάζεται. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορα κινήματα και έχει συγγράψει εκτενώς για θέματα σύγχρονων διεθνών σχέσεων, ιστορίας και ειδικά για τη στρατηγική και το όραμα της κοινωνικής αλλαγής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα