Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789605312350
Κατηγορίες:
Φυσικές & Θετικές Επιστήμες | Τεχνικά , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Oι δυνατότητες που μας παρέχουν σήμερα οι σύγχρονοι υπολογιστές επιτρέπουν την ιχνηλάτηση των κινήσεων και θέσεων των πλανητών κατά την εποχή της εμφάνισης του ```Αστρου της Bηθλεέμ`` αλλά και τον προσδιορισμό των εκλείψεων του Hλίου και της Σελήνης που συνέβησαν κατά την εποχή του Iησού. Mε τον τρόπο αυτό τα αστρικά δρώμενα της εποχής στους ουρανούς της Mέσης Aνατολής οδηγούν σε εντυπωσιακά ``αστροθεολογικά`` σενάρια που στηρίζουν τις νεότερες βιβλικές, ιστορικές, και αρχαιολογικές μελέτες, τις σχετικές με τις ημερομηνίες της Γέννησης και της Σταύρωσης του Xριστού.
Παράλληλα, το βαθύτερο νόημα της χριστιανικής ηθικής αποκαλύπτεται μέσα από τον ποιητικό λόγο της διδασκαλίας του Iησού στην ``Eπί του Όρους`` ομιλία Tου και την χαρισματική προσέγγιση της ``αγάπης`` στην προς Kορινθίους επιστολή του Παύλου, καταδεικνύοντας αφενός μεν ότι και σήμερα ``Eνός εστί χρεία`` και αφετέρου ότι ``η Aλήθεια υπερβαίνει τις (όποιες) αποδείξεις``. O Xρίστος Γούδης είναι Kαθηγητής Aστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Iνστιτούτου Aστρονομίας και Aστροφυσικής του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών.
Ο Χρίστος Γούδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1981 όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα από το 2001 είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και, από το 2003, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Είναι επίσης υπεύθυνος για το μεγάλο έργο της λειτουργίας του νέου ελληνικού τηλεσκοπίου "Αρίσταρχος". Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τις διετίες 1985-1987 και 1987-1989 και διευθυντής του Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής τα ακαδημαϊκά έτη 1999-2000 και 2000-2001. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΔΗ.ΠΑ) του Πειραιά, επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου (1987-1989) και ιδρυτής και διευθυντής του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων, επί δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου (1999-2000). Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Πάτρας (1999 - 2002). Γνωρίζει επτά ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά) και έχει δημοσιεύσει εκτενές μεταφραστικό και πρωτότυπο ποιητικό έργο. Συνέβαλε, από το 1982 και μετά, στην διαμόρφωση της ιδεολογίας και της πολιτικής φιλοσοφίας της ευρύτερης φιλελεύθερης, εθνικής, και ελευθεριακής Δεξιάς, αλλά και της πολιτικής της στην Έρευνα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μέσα από τις δραστηριότητές του σε όλα τα think tanks της παράταξης, στο Κ.Π.Ε.Ε. (Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης), την ΚΙ.Π.Α.Ε.Α. (Κίνηση για τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ελευθερία και την Ασφάλεια της Ευρώπης), την Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. (Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), το Ι.ΠΟ.ΜΕ. (Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών), το "Φιλελέυθερο Φόρουμ", το ΚΕ.ΜΕ.Π.Ε. (Κέντρο Μελέτης Προβλημάτων του Ελληνισμού), τη θέση του ως υπεύθυνου ιδεολογίας και πολιτικής στο Ι.Δ.Κ.Κ. (Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής") αλλά και τη συνεχή συμμετοχή του σε πολλές επιτροπές της ΝΔ για την Έρευνα και την Παιδεία. Παρά την ενεργό συμμετοχή του στα δρώμενα της ευρύτερης παράταξης, παραμένει κομματικά ανένταχτος και αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά ως αναρχοδεξιός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα