Προσωρινά μη διαθέσιμο
Καλέστε μας για πληροφορίες
ISBN:
9789604428793
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η ισορροπία ανάμεσα στην υστεροφημία και την πρακτικότητα, κατά τη διάρκεια της ιστορίας της αρχιτεκτονικής, καθώς και η πολιτιστική της πτυχή από τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου έως την Όπερα του Σίδνεϋ, έργα που αντιτίθενται πλήρως ως προς τη μεγαλοπρέπειά τους με τις εξοχικές κατοικίες, ερευνώνται επιδέξια σε αυτή την συνοπτική εισαγωγή. Καθώς ο αναγνώστης εισάγεται σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και συγκεκριμένα στιλ, όπως το "μπαρόκ" και το "μοντέρνο", ο Andrew Ballantyne προχωρά περισσότερο για να εξερευνήσει την οικονομική, πολιτική και αισθητική σημασία των κτιρίων, εξετάζοντας το πώς η αρχιτεκτονική αποκτά σημασία μέσω της παράδοσης και πώς συνεισφέρει στην αίσθηση της υπόστασής μας.
Ο Andrew Ballantyne κατείχε θέσεις έρευνας και διδασκαλίας στα Πανεπιστήμια του Sheffield, του Bath και του Newcastle, όπου σήμερα είναι καθηγητής της αρχιτεκτονικής.
Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".
Ο Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Manchester της Μ. Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητάς του σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Andrew Ballantyne κατείχε θέσεις έρευνας και διδασκαλίας στα Πανεπιστήμια του Sheffield, του Bath και του Newcastle, όπου σήμερα είναι καθηγητής της αρχιτεκτονικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα