Ο Δημήτρης Λαμπρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα· κατάγεται από τη Μικρά Ασία και τη Λέσβο. Σπούδασε, με υποτροφία, φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ). Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής για τον Nietzsche, ασχολήθηκε ενεργά με την ψυχανάλυση. Είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δημοσίευσε φιλοσοφικές μελέτες και άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έλαβε μέρος σε φιλοσοφικά συνέδρια. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο χώρο της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας, της αισθητικής και της κοινωνικής φιλοσοφίας. Έχει ήδη εκδώσει 13 φιλοσοφικά βιβλία. Είναι, επίσης, Διευθυντής Έκδοσης της Επετηρίδας Φιλοσοφικής Έρευνας "διαΛΟΓΟΣ". Ποιήματά του, καθώς επίσης και συνεργασίες του σχετικές με τη μελέτη και την κριτική της λογοτεχνίας, έχουν δημοσιευθεί σε μία σειρά από λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές και μία μελέτη για τον Μίλτο Σαχτούρη. Είναι μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος. Ως καθηγητής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ασχολείται και με θέματα οικολογικής φιλοσοφίας. Με τη φωτογραφία ασχολείται επί μία εικοσαετία, τα τελευταία όμως δέκα χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στη φωτογραφία της φύσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, έχει εκδώσει δύο λευκώματα φωτογραφιών, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει βραβευτεί.
Η Ελένη Παρασκευά μένει στη Ρώμη αλλά διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και απεφοίτησε απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών). Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώμη και το Μάντσεστερ, Μεγάλης Βρετανίας.
Το 1971 ποίημά της συμπεριελήφθη σε ανθολογία με τίτλο "Στη Γλώσσα" από τις εκδόσεις Άγκυρα. Τo 1978 βραβεύτηκε το θεατρικό της έργο "Αποξένωση" από τo ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).
Στην περίοδο 1982-2013, εργάσθηκε για το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας. Από το 2000 και μετά, ύστερα από μια "σιωπηλή" περίοδο, ξανάρχισε τη λογοτεχνική της δραστηριότητα, αυτήν τη φορά στην ιταλική γλώσσα. Το 2003 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων: "Ιl Τragediometro e altri racconti" (Το τραγωδιόμετρο και άλλα διηγήματα), εκδ. faraeditore. Το 2003 κυκλοφόρησε επίσης μια σύγχρονη ανθολογία της αγγλικής λογοτεχνίας: "Global Ιssues in English Literature" (Θέματα παγκοσμιoποίησης στην αγγλική λογοτεχνία), εκδ.Clitt. Τo 2004 συνέβαλε στην έκδοση τoυ εικονογραφημένου τόμου Οdissea: inesauribile fonte di mostri e misteri (Οδύσσεια: ανεξάντλητη πηγή μύθων και μυστηρίων), με το δοκίμιο Μostri, miti e misteri (Τέρατα, μύθοι και μυστήρια), εκδ. Faraeditore. Το 2006 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα "Νell΄uovo cosmico" (Στο κοσμικό Αβγό) εκδ. Faraeditore. Το 2009 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Μeltemi", εκδ.Lietocolle. Τo 2012 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Lucciole imperatrici", εκδ.Lietocolle. Το 2014 δημοσίευσε την ποιητική συλλογη: "L΄ odor del gelsomino egeo", εκδ. Lavitafelice. Το 2015 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Γλέντι Τρελό στην ελληνική γλώσσα", εκδ. Ρώμη. Το 2015, επίσης στην ελληνική γλώσσα, δημοσίευσε το ιστορικό δράμα "Αποξένωση", (εκδ. Ρώμη) το οποίο είχε βραβευτεί από τo ΚΘΒΕ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα