Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602086568
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Επτά ιστορίες με ανθρώπους και ξωτικά για μικρούς και μεγάλους. Επτά ιστορίες που συγκαταλέγονται στα τελευταία δείγματα γραφής της Σέλμα Λάγκερλεφ και που μαρτυρούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το συγγραφικό της ταλέντο και το καταπληκτικό της χάρισμα στην αφήγηση. Με λίγες πινελιές κατορθώνει να ζωντανέψει ένα τοπίο, την ατμόσφαιρα, την ένταση μεταξύ δυο προσώπων. Και, πρωτίστως, πετυχαίνει μέσα από την απλότητα να γίνει διδακτική, θίγοντας θέματα βαθιά και πανανθρώπινα. Σε αυτό το βιβλίο η μεγάλη κυρία της σουηδικής λογοτεχνίας μας μιλάει για την αγάπη της μάνας, για το ευμετάβλητο της τύχης, για τη σύγκρουση των συναισθημάτων και των κινήτρων. Εκείνο όμως που κυρίως πηγάζει από τούτες τις σελίδες είναι η ασύγκριτη στοργή της Σέλμα Λάγκερλεφ για όλους τους ανθρώπους, τους αδερφούς και αδερφές της, εκφρασμένη με θέρμη αλλά και σεμνότητα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
H Σέλμα Λάγκερλεφ γεννήθηκε στο Ostra Emterwik της Varmland το 1858 και μεγάλωσε στη Marbacka της Σουηδίας, την οποία εγκατέλειψε το 1881, όταν πήγε στη Στοκχόλμη για να σπουδάσει στο κολέγιο. Μετά το τέλος των σπουδών της άρχισε να εργάζεται σαν δασκάλα σε γυμνάσιο θηλέων. Το 1891 κάνει τα πρώτα της βήματα στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα "Το παραμύθι του Γκαίστα Μπέρλινγκ", που έγινε ευρύτερα γνωστό μόνο μετά από τη μετάφρασή του στα δανέζικα. Ακολουθούν, το 1894, "Οι αόρατοι δεσμοί", και την επόμενη χρονιά, μια υποτροφία της βασιλικής οικογένειας και της Σουηδικής Ακαδημίας την ενθαρρύνουν να εγκαταλείψει οριστικά τη διδασκαλία και να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Τα έργα της που ακολουθούν είναι "Τα θαύματα του Αντίχριστου" (1897), που γράφει στην Ιταλία, το έπος για τους Σουηδούς μετανάστες στους Αγίους Τόπους, "Ιερουσαλήμ" (1901-1902), μετά από ένα ταξίδι της το 1900, και το πιο γνωστό έργο της "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" (1906), που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909, "για τον ευγενή ιδεαλισμό, τη ζωηρή φαντασία και την πνευματική αντίληψη που χαρακτηρίζουν τη γραφή της". Το 1914 έγινε μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας. Πέθανε στις 16 Μαρτίου του 1940.
(περισσότερες πληροφορίες για τη Σέλμα Λάγκερλεφ στην ιστοσελίδα: http://nobelprize.org)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Κριτσίνης γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Σπούδασε Νομικά και δικηγόρησε. Διετέλεσε επί μια δεκαετία Νομάρχης. Είναι μεταφραστής του Ζιλιέν Γκρακ («Η Ακτή των Σύρτεων»), του Κλοντ Ντελαρί («Περιμένοντας τον Πόλεμο», «Ο θρίαμβος των Ελεφάντων»), του Πάτρικ Γκρένβιλ («Τα Μαύρα Φρούρια»), του Μπερνάρ Πιες («Στον Αστερισμό του Κυνός»), του Μισέλ Ρίο («Το Μοιραίο Λάθος»), του Λουις Μιζόν («Ο θάνατος του Ίνκα»), του Γιαροσλάβ Πουτίκ («Ο Άνθρωπος με το ξυράφι»), της Σέλμα Λάγκερλεφ («Το βιβλίο των Χριστουγέννων»), (Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος), του Ανρί Τρουαγιά («Η Ζωή και το Έργο του Ντοοτογέφσκι»), (Εκδόσεις Πελεκάνος), του Παναΐτ Ιστράτι («Προς την Άλλη Φλόγα»), (Εκδόσεις Κάλβος), κ.ά.