Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600120448
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Νομική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση αποτελεί ένα διεπιστημονικό, διαθεματικό εγχείρημα πάνω στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε θεωρητικό και εφαρμοσμένο επίπεδο. Περιλαμβά- νει κεφάλαια από έμπειρους επιστήμονες με μακρά πορεία στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα από τον χώρο της εκπαίδευσης και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, του αθλητισμού, της τέχνης και της γλώσσας. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: α) «Ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαίδευση», β) «Ανθρώπινα δικαιώματα και παιδιά», γ) «Ανθρώπινα δικαιώματα και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Κοινός άξονας όλων των μερών είναι η αξιοποίη- ση του περιεχομένου από κοινωνικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευαισθητοποίηση του αναγνώστη για τις διάφορες πτυχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο εμπλουτισμός των γνώσεων κάθε ενδιαφερόμενου πάνω στα ανθρώπινα -δικαιώματα.
Ο Ανδρέας Μπρούζος γεννήθηκε το 1960 στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων. Σπούδασε Παιδαγωγική, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, όπου το 1985 έλαβε το πτυχίο "Diplompadagoge". Το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου "Johann-Wolfgang-Goethe" της Φρανκφούρτης. Από το 1983 έως το 1985 εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στην "Εταιρεία Επιστημονικής Διαλογικής Ψυχοθεραπείας" (Gesellschaft fur wissenschaftliche Gesprachspsychotherapie). Από το 1983 έως το 1990 εργάστηκε στη Λαϊκή Επιμόρφωση του κρατιδίου της Έσσης/Γερμανία ως επιμορφωτής και επιμορφωτής επιμορφωτών. Εργάστηκε επίσης στην Υπηρεσία Νεότητας της Φρανκφούρτης με μαθητές που αντιμετώπιζαν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς επίσης ως σύμβουλος των γονιών τους (1985-1990). Παράλληλα, από το 1986 έως το 1990 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο "Γερμανικό Ινστιτούτο για Διεθνή Παιδαγωγική Έρευνα" (Deutsches Institut fur Internationale Padagogische Forschung). Το 1992 εκλέχθηκε Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Έχει γράψει τα βιβλία: Schulberatung in Griechenland: Eine Untersuchung uber Beratungsbed urfnisse von Schulern der Lyzeen, Nomos Verlagsgessellschaft 1990, Ο Εκπαιδευτικός ως Λειτουργός Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού: Μια Ανθρωπιστική Θεώρηση της Εκπαίδευσης, Λύχνος 1995 (1998 Β΄ έκδοση), Schule im Urteil deutscher und griechischer Oberstufenschuler(innen): Eine vergleichende Betrachtung, DIPF 1998. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς: Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Η Προσωπικότητα και το Έργο του Εκπαιδευτικού, Η Παιδαγωγική Σχέση, Μονοθέσια και Ολιγοθέσια Σχολεία. Στις περιοχές αυτές έχει δημοσιεύσει άρθρα, μελέτες και έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελένη Σιάνου-Κύργιου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, ερευνητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Στέφανος Βασιλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε κρατική υποτροφία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απ΄ όπου απέκτησε το διδακτορικό του. Εργάστηκε για τρία, περίπου, χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2006 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντικείμενο της Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής. Είναι συγγραφέας 40 περίπου δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών, κυρίως σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα σχολικής συμβουλευτική και οδηγητικής, άγχους και ντροπαλότητας σε παιδιά και νέους, επαγγελματικής εξουθένωσης στην εκπαίδευση και μη λεκτικής επικοινωνίας δασκάλου-μαθητή. Επίσης, το 2009 έλαβε από το Πανεπιστήμιο Πατρών τριετή χρηματοδότηση (Πρόγραμμα ΄Κ. Καραθεοδωρή΄) για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας ενός πρωτοποριακού ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Δημοτικού με υψηλά επίπεδα άγχους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χαρίλαος Κ. Ζάραγκας γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και το συγγραφικό του έργο επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας των μικρών ηλικιών στις γνωστικές περιοχές της Φυσικής Αγωγής και της Ψυχοκινητικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Νικολέττα Δ. Τσιτσανούδη-Μαλλίδη γεννήθηκε το 1966 στη Λάρισα. Είναι διδάκτωρ κοινωνιογλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική γλώσσα και δημοσιογραφικός λόγος". Διδάσκει το μάθημα "Κριτικός Γραμματισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας" στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου. Ως δημοσιογράφος έχει εργασθεί σε σειρά αθηναϊκών εφημερίδων ("Χώρα", "Αδέσμευτος Τύπος", "Επενδυτής" κ.ά.) και έχει διευθύνει περιφερειακά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ. Συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό NEW CHANNEL και την Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος, παρουσιάζοντας πολιτικές και κοινωνικές εκπομπές.
Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην Αντιπροεδρία της Βουλής των Ελλήνων και ασχολήθηκε συστηματικά με το αντικείμενο της υποστήριξης του κοινοβουλευτικού έργου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σειρά διεθνών Συνεδρίων και έχει αρθρογραφήσει στον ελληνικό και ξένο έντυπο Τύπο (εφημ. "Βήμα" κ.ά.). Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Είναι παντρεμένη με τον κ. Γιώργο Μαλλίδη και έχουν δύο παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα