ΑΝΔΡΙ ΚΟΣΜΟΣ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΑΝΔΡΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τιμητικός Τόμος στον Καθηγητή Κωνσταντίνο Κ. Χατζόπουλο

Συλλογικό έργο

Έλλη Λεμονίδου

Αναστάσιος Κ. Ιορδάνογλου

36.04€ -10% 32.44€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλλη Λεμονίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Κ. Ιορδάνογλου (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Κ. Ιορδάνογλου γεννήθηκε στη νήσο Χάλκη της επαρχίας Πριγκιποννήσων Κωνσταντινουπόλεως. Μετά τα πρώτα μαθήματα, συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και στο Λύκειο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Ολοκληρώνοντας και τις θεολογικές σπουδές στην ίδια Σχολή (1968), μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις γράφτηκε στο Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στο Τμήμα Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Τουρκολογίας) της ίδιας Σχολής. Έγινε δεκτός στο πρώτο έτος, επειδή βασικό μάθημα του εν λόγω τμήματος είναι η οθωμανική γραφή. Το 1973 ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τετραετή κύκλο σπουδών του. Το 1974, εξαιτίας των δυσμενών περιστάσεων, εγκατέλειψε τη γενέτειρα του Χάλκη και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο Τουρκικό Τμήμα του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) και καθηγητής της τουρκικής στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών (ΙΜΧΑ), διατηρώντας και τις δύο θέσεις έως το 2000. Την εν λόγω Σχολή διηύθυνε κατά τα έτη 1992-1994 και 1998-2000. Από το 1994 έως το 1999 δίδαξε ως ωρομίσθιος το μάθημα της Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Θεολογίας με θέμα "Η Μητρόπολις Χαλκηδόνος" και το 1999 του ανατέθηκε να διδάξει την Τουρκική Γλώσσα στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας. Το επόμενο έτος εξελέγη επίκουρος καθηγητής της Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ίδιο Τμήμα, όπου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του έως σήμερα. Συνέγραφε τις μονογραφίες "Το Εθνικόν Ιωακείμειον Παρθεναγωγείων Κωνσταντινουπόλεως 1882-1988" (1989) και "Η Μητρόπολις Χαλκηδόνος από την αρχαιότητα έως σήμερα" (2000). Επίσης συνέγραφε άρθρα και συμμετείχε σε συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Α. Γλαβίνας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου (Φλώρινα 1960) είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο "Ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης" στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά και στη Βυζαντινή Ιστορία. Το 1996 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και το 2002 εκλέχτηκε Λέκτορας της Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών της εκπαίδευσης (ISCHE). Έχει γράψει 9 ιστορικά βιβλία και δύο μυθιστορήματα. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, την Εκπαιδευτική πολιτική, την Τοπική ιστορία με έμφαση στη Δυτική Μακεδονία, και την Εκπαιδευτική Ιστορία του Πόντου και της νεότερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελπίδα Κ. Βόγλη (Συγγραφέας)

Η Ελπίδα Κ. Βόγλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). ΄Εχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Σήμερα απασχολείται ως μέλος Συμβουλευτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α). Στα δημοσιεύματα της περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και το βιβλίο "Έργα και ημέραι ελληνικών οικογενειών, 1750-1940", Αθήνα, Ε.Λ.Ι.Α., 2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωκίων Π. Κοτζαγεώργης

Φωκίων Π. Κοτζαγεώργης (Συγγραφέας)

Ο Φωκίων Π. Κοτζαγεώργης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο στην οθωμανική ιστορία του ίδιου Τμήματος. Το 1999 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή επίσης στο ίδιο Τμήμα. Από το 1999 υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής φιλόλογος και παράλληλα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Κ. Δαλκαβούκης

Βασίλης Κ. Δαλκαβούκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Κ. Δαλκαβούκης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στον Tομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Λαογραφίας με πεδίο έρευνας το Ζαγόρι (2001). Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο "Μετοικεσίες Ζαγορίσιων (1750-1922). Προσεγγίσεις στις διαδικασίες προσαρμογής μιας τοπικής κοινωνίας στην ιστορική συγκυρία" (Εκδόσεις Ριζαρείου Σχολής, 1999) και από τον Δεκέμβριο του 2004 έχει εκλεγεί λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γ. Δημάση

Μαρία Γ. Δημάση (Συγγραφέας)

Η Μαρία Δημάση γεννήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Παιδαγ. Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Παρακολούθησε ευδόκιμα τα μεταπτυχιακά μαθήματα του Χριστιανοπαιδαγωγικού Τομέα της Θεολογικής Σχολής στο διάστημα 1986-88, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Από το 1979 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπηρέτησε με απόσπαση στον τομέα Γλώσσας και Πολιτισμού του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΔΠΘ. Δίδαξε ως ειδική επιστήμονας στο ΠΤΔΕ του ΔΠΘ. Διδάσκει στο 1ο και 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα, σε τμήματα του προγράμματος εξομοίωσης των πτυχίων των δασκάλων και στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Είναι σχολική σύμβουλος στη 10η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Βιβλία της που έχουν εκδοθεί: -Φωνές της ψυχής μου, ποιήματα, 1982 -Τα ελληνόγλωσσα αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου της Κων/πολης και η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των Ελληνοπαίδων, 1996, Κυριακίδης -Αναζητώντας τη Λιατέρα, ποιήματα, 1997, εκδόσεις "Ανατολή". -Το παραμυθόσπιτο της Αλφαβήτας, 1997, εκδόσεις "Μαθητής". -Η Φιλογράμματα κι ο Φαγαλέξης, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". -Η διδασκαλία των πεζών και των ποιητικών κειμένων στο δημοτικό σχολείο, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Κοντογιάννη (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Κοντογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα (1953), όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έπειτα, για να κάνει πιο προχωρημένες σπουδές νεοελληνικής φιλολογίας, έζησε αρκετά χρόνια στο Παρίσι. Εκεί άρχισε να εργάζεται στην εκπαίδευση, διδάσκοντας γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Από το 1993 εργάζεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει φιλολογικές μελέτες, λίγες μεταφράσεις και μία διασκευή ενός αφρικανικού μύθου. Η ποιητική συλλογή "Κύκλοι" είναι το πρώτο της ποιητικό βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Κράββα (Συγγραφέας)

Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Β. Κούγκουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Χ. Τσιγάρας (Επιμέλεια)

Ο Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Δημοσθένης Στρατηγόπουλος (Επιμέλεια)


Ελεονώρα Ναξίδου (Επιμέλεια)


Κατερίνα Μάρκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
744
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.52 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση