Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604610365
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Σε αυτή την έρευνα με θέμα τη μελέτη των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα εξετάζεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τα τροχαία ατυχήματα και οι προσπάθειες που γίνονται από πολλούς επιστημονικούς τομείς να το επιλύσουν ή να το μετριάσουν. Αναλύεται η οδική ασφάλεια στην οποία εντάσσεται η προσπάθεια των οργανωμένων κοινωνιών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και αποτελεί τον πρωταρχικό επιστημονικό παράγοντα μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Στο βιβλίο αναπτύσσεται μια πολυκριτήρια μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία επιτυγχάνεται η ταξινόμηση των διαφόρων περιοχών, ανάλογα με τα τροχαία ατυχήματα και τους παθόντες κάθε έτος, και εντοπίζονται οι περιοχές που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους οδηγούς και παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό ατυχημάτων. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης.
Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων.
Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001).
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μιχάλης Νικολαράκης είναι Αστυνομικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας, απόφοιτος της Αστυνομικής Ακαδημίας. Κατέχει Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηνίου Κρήτης. Ως μέλος του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης τον Οκτώβριο του 1999 οργάνωσε Πανελλήνια Ημερίδα στα Χανιά με θέμα "Εγκληματικότητα-Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις" και έχει εκπονήσει μελέτες για την εγκληματικότητα και τα τροχαία ατυχήματα στους νομούς της Ελλάδος, πολλές από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί και έχουν παρουσιασθεί σε ημερίδες και συνέδρια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελληνική Αστυνομία του έχουν απονεμηθεί τρία παράσημα, ηθικές αμοιβές, καθώς και τιμητικό δίπλωμα από το Δήμο Χανίων για την προσφορά του στη δίωξη κατά των ναρκωτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα