Το βιβλίο αυτό προτείνει μια πρωτότυπη και κατανοητή από όλους προσέγγιση των βασικών ερωτημάτων της βιοηθικής. Κεντρικό ερώτημα, από το οποίο απορρέουν όλα τα άλλα, είναι αυτό που αφορά την υπόσταση του ανθρωπίνου εμβρύου· ή μάλλον την απουσία υπόστασης, σε τέτοιο βαθμό ώστε η πρώτη εβδομάδα της ζωής να είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους αμφισβήτηση. (...) Αυτά ακριβώς τα παιδιά-έμβρυο, στα κείμενα που είναι γραμμένα υπό μορφή διηγήματος ή μυθιστορήματος - πάντοτε όμως με επιστημονική ακρίβεια - και στα οποία συνυπάρχει το χιούμορ με τη συγκίνηση, μας προσφέρουν υλικό για στοχασμό θεμελιωμένο στις αντικειμενικές πραγματικότητες της ύπαρξής τους και των σύγχρονων δεδομένων της επιστήμης. Από το χάπι της επόμενης μέρας μέχρι τους ανθρώπινους κλώνους και μέσα από τη διαλογή των εμβρύων και τα «παιδιά-φάρμακο», οι μικροί μας απόγονοι μας ερωτούν με τόλμη και επιμονή. Θα τους κάνετε την τιμή να απαντήσετε;
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο καθηγητής Φιλίπ Αντονιό διδάσκει Ιστολογία, Εμβρυολογία και Κυτταρογενετική στην Ιατρική Σχολή της Τουρ. Είναι μέλος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών και διευθυντής Κλινικής του τοπικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Διπλωματούχος γυναικολόγος, υπεύθυνος ενός ιδρύματος για την ανίχνευση των γυναικείων καρκίνων.
Ως συγγραφέας πολλών βιβλίων, με τις δημοσιεύσεις του και τη συμμετοχή του σε πολλά συνέδρια στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ο καθηγητής Αντονιό έχει συμβάλει στις συζητήσεις περί βιοηθικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα