Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608165540
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του έργου του αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ο θεσμός της αξιολόγησης από την ίδρυσή του λειτούργησε διττά: αφενός εξυπηρέτησε τη διοικητική αποκέντρωση και αφετέρου την καθοδήγηση και την εποπτεία των εκπαιδευτικών. Η μεθοδολογία, η οργάνωση και η υλοποίηση της θεσμικής λειτουργίας της αξιολόγησης προσδιορίζεται από τους στόχους, τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την αμφίδρομη, δυναμική και διαλεκτική σχέση των εμπλεκομένων φορέων ή των παραγόντων που επηρεάζουν την εκπαιδευτική πράξη.
Καθώς η εκπαίδευση από τις απαρχές της συγκρότησης του ελληνικού κράτους αναγορεύτηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα της Ελληνικής Πολιτείας και λειτούργησε ως παράγοντας πολιτικών κρίσεων, εξελίξεων και μεταβολών, η σημασία της αξιολόγησης αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά στοιχεία που επέδρασαν στην αποτελεσματικότητά της και ιδιαίτερα της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών, μια και εστιάζεται όχι μόνο στις τεχνικές αλλά στη σφαιρική αντιμετώπιση της διδακτικής πράξης ως συστήματος, που επηρεάζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με την έννοια της σχολικής αποτελεσματικότητας. [...]
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]
Η Αναστασία Παμουκτσόγλου είναι Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Από το 2000 υπηρετεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως Πάρεδρος με θητεία και με ειδικότητα την Αξιολόγηση και την Επιμόρφωση.
Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην περιοχή του Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια και τις Αχαρνές.
Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ακαδημία της Αστυνομίας, το Μαράσλειο Διδασκαλείο και στο "Πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης".
Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση" και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή και την παραγωγή επιμορφωτικού υλικού για το "Ολοήμερο Σχολείο" και το Πρόγραμμα της "Ευέλικτης Ζώνης".
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά παιδαγωγικά περιοδικά, τα οποία πραγματεύονται θέματα των Επιστημών της Αγωγής.
Το έργο της είναι κυρίως ερευνητικό και η θεματική του κινείται στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης, της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, (Ιστορία Εκπαίδευσης, Εκπαίδευση - Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Κοινωνιολογία Εκπαίδευσης, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση κ.λπ.).
Τα ενδιαφέροντα της αφορούν κυρίως στη μελέτη, έρευνα και αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και συμμετείχε σε συλλογικά έργα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα