Άγνωστες πτυχές του ελληνοϊταλικού πολέμου
zoom in

Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Η ορμητικότητα του Ελληνικού Στρατού, η αυθόρμητη παλλαϊκή υποστήριξη του πολεμικού αγώνα και οι ορεινοί όγκοι της Ηπείρου κατέστησαν εφικτή όχι μόνο την αποτελεσματική απόκρουση των ιταλικών στρατευμάτων αλλά και μια θεαματική αντεπίθεση των Ελλήνων μέσα στο αλβανικό έδαφος. Πέρα όμως από τις πολεμικές επιχειρήσεις υπάρχουν γεγονότα και συμβάντα τα οποία δεν έχουν αναλυθεί επαρκώς από την ελληνική ιστοριογραφία.
Ποιες ήταν οι επεκτατικές διαθέσεις του Μουσολίνι εναντίον των Βαλκανίων και με ποιο τρόπο αυτές εκδηλώθηκαν; Πως αντιμετώπισαν οι Ιταλοί τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας; Ποια ήταν η συμβολή της Ελληνικής Αεροπορίας στο έπος του 1940; Με ποια ψυχολογία και ποιο μαχητικό πνεύμα αντιμετώπισε ο Ιταλός στρατιώτης τον έλληνα στα βουνά της Αλβανίας; Ποια ήταν η συμβολή της Αλβανίας στο πλευρό των ιταλικών δυνάμεων; Σε τι αποσκοπούσαν οι προτάσεις συνθηκολόγησης που υπέβαλλε η Γερμανία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1940; Πόσο καλά ήταν προετοιμασμένη η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει στο πολεμικό πεδίο τον ισχυρό της αντίπαλο; Με ποιο στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισαν οι ελληνικές δυνάμεις την υπερδύναμη της εποχής Ιταλία; Τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Γιαννόπουλος

Νίκος Γιαννόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Μεγάλες Μάχες" των εκδόσεων Περισκόπιο καθώς και διευθυντής σύνταξης στις μονογραφίες των εκδόσεων. Είναι ειδικός στη στρατιωτική ιστορία.
Έχει συγγράψει 200 άρθρα και εννέα βιβλία ιστορικού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο "Πόσο Αλήθεια Γνωρίζουμε το 1940;" που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Historical Quest.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ως σύμβουλος στην τηλεοπτική εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Γ. Νικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Μάργαρη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος (1998) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης) όπου πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορίς της Νεώτερης τέχνης και εκπόνησε τη διδακτορικής της διατριβή με θέμα "Η γυναίκα στην ελληνική γλυπτική του 20ού αιώνα: Συμβολισμοί και πραγματικότητες (2009)". Εργάστηκε ως ιστορικός της τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου επιμελήθηκε περιοδικές εκθέσεις και συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δίδαξε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα με θέμα τους τη νεότερη γλυπτική, άρθρα σχετικά με την Ιστορία της Τέχνης στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και κείμενα σε καταλόγους εκθέσεων πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Καντερές (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Χ. Κατσιμήτρος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Θεοτόκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λυκούργος Μαυριδόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Μυλωνάς (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
124
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
0.348 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση