Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604844937
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ατενίζοντας ατρόμητα την άβυσσο της σκλαβιάς, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα μεταμορφώνει την Ιστορία σε μια αφήγηση υποβλητική σαν έπος, βίαιη σαν πολεμικό τραγούδι, τρυφερή σαν νανούρισμα.
Η Σιθ γεννήθηκε σκλάβα στον Νότο και δραπέτευσε στο Οχάιο, ωστόσο δεκαοκτώ χρόνια αργότερα δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Την κατατρύχουν οδυνηρές αναμνήσεις από το Φιλόξενο Σπιτικό, το όμορφο αγρόκτημα που έγινε για την ίδια και τους συντρόφους της ο τόπος της απόλυτης φρίκης. Το καινούργιο της σπίτι το στοιχειώνει το φάντασμα του μωρού της που πέθανε χωρίς όνομα, από τα ίδια της τα χέρια, με μία μονάχα λέξη χαραγμένη στην ταφόπλακά του, να θυμίζει πως κάποτε έζησε: Αγαπημένη.
Ποιητικό και σκληρό, τεντωμένο σαν σχοινί, το μυθιστόρημα εξερευνά το ανεξίτηλο τραύμα της δουλείας με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νομπελίστριας Τόνι Μόρισον, της πιο τολμηρής γυναικείας φωνής στην αμερικανική πεζογραφία.
Είπαν για το βιβλίο:
Η Αγαπημένη είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρισον – ένας ακόμη θρίαμβος. Η πολύπλευρη τεχνική ικανότητα και το συναισθηματικό βάθος της Μόρισον δεν γνωρίζουν όρια.
Margaret Atwood
Η συγγραφέας συγχωνεύει τη φρίκη με την ομορφιά σε μια ιστορία που σε συγκλονίζει διά βίου.
Sunday Times
Έργο γνήσιας δύναμης… Υπέροχα γραμμένο.
The Washington Post
Η Κατερίνα Σχινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Εργάστηκε σε εφημερίδες (Αυγή, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία) και περιοδικά (Το Τέταρτο, The Athens Review of Books, The Books’ Journal, Ο Αναγνώστης), στο ραδιόφωνο (Α΄, Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, Κανάλι 15) και στην τηλεόραση (Βιβλιόραμα, Βιβλία στο κουτί). Δίδαξε μουσική (σύστημα Orff και πιάνο), πολιτιστική δημοσιογραφία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετάφραση (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Τόνι Μόρισον, Φίλιπ Ροθ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ίαν Μακ Γιούαν, Ρολάν Μπαρτ, Τζ. Μ. Κουτσί, Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Μάλκολμ Μπράντμπερυ, Χίλντα Ντούλιτλ, Τζωρτζ Στάινερ. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ημερολόγιο 2004. Οι όπερες του κόσμου από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ακολούθησαν τα: Καλή κι ανάποδη. ο πολιτισμός του πλεκτού (Κίχλη, 2014) και Μυστικά του συρταριού (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). Συνεχίζει να διαβάζει, να μεταφράζει, να γράφει και να πλέκει.
Η Τόνι Μόρισον (1931-2019) γεννήθηκε στο Λορέιν του Οχάιο. Το αληθινό της όνομα ήταν Chloe Anthony Wofford και ήταν το δεύτερο από τέσσερα παιδιά οικογένειας μαύρων της εργατικής τάξης. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στα Πανεπιστήμια Κορνέλ και Χάουαρντ και εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Χάουαρντ και στο Γέιλ. Μοίρασε τον χρόνο της ανάμεσα στη Ν.Υόρκη και στο Νιού Τζέρσι, όπου δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Έγραψε τα μυθιστορήματα: "The Bluest Eye" ("Γαλάζια Μάτια", 1970), "Sula" ("Σούλα", 1973), "Song of Solomon" ("Το τραγούδι του Σόλομον", 1978, τιμημένο την ίδια χρονιά με το National Book Critics Circle Award), "Tar Baby" ("Παιδί από κάρβουνο", 1981), "Beloved" ("Αγαπημένη", 1988, Βραβείο Πούλιτζερ την ίδια χρονιά), "Jazz" ("Τζαζ", 1992), "Paradise" ("Παράδεισος", 1997), "Love" ("Αγάπη", 2003), "A Mercy" ("Έλεος", 2008), "Home" (ελλ. τίτλος: "Γυρισμός", 2012), "God Help the Child" ("Ο Θεός ας βοηθήσει το παιδί", 2015). Εξέδωσε επίσης τις συλλογές δοκιμίων της "What Moves at the Margin: Selected Nonfiction" (2008) και "The Source of Self-Regard: Essays, Speeches, Meditations" (2019) και επιμελήθηκε συλλογές δοκιμίων όπως, λ.χ., "Race-ing Justice, En-gendering Power: Essays on Anita Hill, Clarence Thomas and the Construction of Social Reality" (1992) και "Playing in the Dark: Whiteness and the Literary Imagination" (2007), στις οποίες εξετάζονται θέματα φυλετικής συνείδησης και λογοτεχνικής έκφρασης. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για το σύνολο του έργου της. Τιμήθηκε, επίσης, με βραβεία Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα του National Book Foundation, το 1996, και PEN/Saul Bellow Award, το 2016. Τον Μάιο του 2012 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωνε φανατικός αναγνώστης της, της απένειμε στον Λευκό Οίκο το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας (Presidential Medal of Freedom). Έφυγε από τη ζωή στη Νέα Υόρκη στις 5 Αυγούστου 2019, σε ηλικία 88 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα