Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608759909
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μια σύγχρονη δημιουργική ανάπλαση 90 επιλεγμένων μύθων του Αισώπου, που τέρπουν και διδάσκουν. Όλοι οι μύθοι αποδίδονται με εύληπτο ποιητικό τρόπο και συνοδεύονται με ειδική εικονογράφηση. Ένα εργαλείον παιδείας για μικρούς και μεγάλους, φτιαγμένο με αγάπη από έναν εκπαιδευτικό με πολύχρονη εμπειρία.
Ο Ανδρέας Λαζάρου γεννήθηκε στο χωριό Νατά της Κύπρου το 1940. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και μετά εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Κύπρο και στην Αγγλία. Έχει γράψει, εκτός από τα παρακάτω έργα, και διάφορα άρθρα, κυρίως εθνικού και ιστορικού περιεχομένου, σε εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης έχει κάνει μεταφράσεις βιβλίων από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Είναι παντρεμένος, έχει δύο γιους και πέντε εγγόνια.
Το ποίημά του "Στη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης", από την ποιητική του συλλογή "Μια φορά στα χίλια χρόνια", έχει συμπεριληφθεί ως εργασία στην ύλη των Θρησκευτικών της Γ΄ Δημοτικού, εκδόσεις ΟΕΔΒ, Αθήνα 2006.
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου το 2014 του απένειμε τιμητικό δίπλωμα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ανάδειξη της ελληνοκυπριακής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.
Επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία του απένειμε τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο για τη συμμετοχή του στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Έργα του:
- "Μαθαίνω να διαβάζω εύκολα", Λονδίνο 1978
- "Η αλεπού γιατρός: 26 ποιήματα για παιδιά, παρμένα από τους μύθους του Αισώπου", Αθήνα 1992
- "Μια φορά στα χίλια χρόνια: 122 ποιήματα για μικρά και μεγάλα παιδιά", Αθήνα 1995
- "90 μύθοι του Αισώπου σε ποιήματα για παιδιά (και μεγάλους)", Αθήνα 2003
- "3 σημαντικά ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη", Αθήνα 2004
- "Η Κύπρος, γενέτειρα του Ομήρου και άλλες έξι μικρές μελέτες", Λευκωσία, 2008
- "90 Aesop΄s Fables : In Verse for Children (and Adults)", Αθήνα 2009
- "Ο Κοντορεβιθούλης σε ποίημα για μικρά παιδιά", εκδόσεις Επιφανίου, Λευκωσία 2011.
- "Μαθαίνω να διαβάζω εύκολα", 2η έκδοση, εκδόσεις Βεργίνα, Αθήνα 2013.
- "Αξιόλογες Ελληνίδες του παρελθόντος και άλλες 9 μικρές εργασίες", εκδόσεις
Κ. Επιφανίου, Λευκωσία 2015.
Αίσωπος (625-560 π.Χ). Γεννήθηκε στο Αμόριο της Φρυγίας, και πέθανε στους Δελφούς, όπου είχε σταλεί από το Βασιλιά Κροίσο, γα να λάβει χρησμό του Δελφικού μαντείου, αλλά κατηγορήθηκε εκεί για ιεροσυλία και καταδικάσθηκε σε θάνατο από ιεροδικαστές. Γκρεμίσθηκε δε από την κορυφή του Παρνασσού. Ο Αίσωπος είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Τη βιογραφία του τη συνέγραψε τον 14ο μ.Χ. αιώνα ο μοναχός Μάξιμος Πλανούδης και περιέχονται σε αυτή ένα σωρό ανέκδοτα γα τη ζωή και την εν γένει δράση του. Θεωρείται επίσης σαν ο κορυφαίος της λεγόμενης "διδακτικής μυθολογίας". Οι μύθοι του έχουν συγκεντρωθεί σε "Συλλογή Αισώπειων μύθων" και πρωταγωνιστές σε αυτούς είναι, κατά το πλείστον, ορισμένα ζώα, όπως η αλεπού, το λιοντάρι, το ελάφι κ.ά. Είναι δε αυτοί μικρά οικιακά αφηγήματα, διατυπωμένα με μεγάλη συντομία. Ο χαρακτήρας τους είναι ηθικοδιδακτικός, συμβολικός και αλληγορικός. Ο Αίσωπος ήταν ταπεινής καταγωγής και τέρας ασχήμιας αλλά, παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Παρά το ότι, όσο ζούσε, ήταν δούλος, οι Αθηναίοι του έστησαν αργότερα ανδριάντα, για να δείξουν έτσι ότι κάθε άνθρωπος αξίας, πρέπει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του να τιμάται.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα