Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9790691512524
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Βαγγέλης Μπουντούνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο και αποφοίτησε με " Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης " από την τάξη του Δημήτρη Φάμπα. Δάσκαλοι του υπήρξαν οι Jose Tomas στην Ισπανία, Alexander Lagoya στον Καναδά και Alirio Diazστην Ιταλία. Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Andres Segovia και να μαθητεύσει κοντά του στη Γρανάδα και τη Μαδρίτη. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Μάνο Χατζιδάκι, στο πρόσωπο του οποίου συνάντησε τον πιο σημαντικό μουσικό του δάσκαλο. Τιμήθηκε με πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας στην Ισπανία ( Santiago de Compostella , διαγωνισμός Α. Segovia) και στην Ιταλία (Μιλάνο - Ακαδημία Vivaldi , Βερτσέλι -διαγωνισμός Viotti - βραβείο M.C.Tedesco ). Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχία, Τουρκία, Κύπρο), σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και στον Καναδά και τις Η.Π.Α. Το 1988 δημιούργησε με τη Μάρω Ραζή ντουέτο κιθάρας. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε αρκετά Φεστιβάλ (Αθηνών, Πατρών, Κων/πολης κ,ά.), έχουν παίξει με διάφορες ορχήστρες (Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Πατρών κ.α.) και έχουν ηχογραφήσει επτά CD (Ρεσιτάλ για Δύο, LET IT BEatles, Ένα Τραγούδι για το Μάνο vol. 1-2, Β. Μπουντούνης 100 Κιθάρες -ζωντανή ηχογράφηση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Libertango). Το 2008 κυκλοφόρησαν από την Legent το "Historia de un Amor" - Βαγγέλης Μπουντούνης 100 Κιθάρες Νο 2. Έχει εργασθεί πάνω στην τελειοποίηση της ποιότητας του ήχου της κιθάρας και στη βελτίωση της τεχνικής του οργάνου. Έχει γράψει και εκδόσει δέκα βιβλία ("The Guitar Technique" εκδ. Παπαγρηγορίου-Νάκας) που αναφέρονται τόσο στα σημαντικά κεφάλαια της τεχνικής ( Κλίμακες, Αρπίσματα, Λεγκάτα ), όσο και στα πιο εξειδικευμένα ( Κάθετες και Παράλληλες ασκήσεις, Stretching, Apoyando-Tirando κ.λ.π .). Έχει μελετήσει και εργασθεί για τη βελτίωση της κίνησης του αριστερού βραχίονα πάνω στην ταστιέρα, αναθεωρώντας πολλά "ταμπού" που υπήρχαν στις μέχρι τότε δακτυλοθεσίες. Έχει διασκευάσει, δακτυλοθετήσει και επιμεληθεί ένα μεγάλο μέρος από το ρεπερτόριο της κιθάρας ξεκινώντας από τις πολύ μικρές και φθάνοντας στις μεγάλες τάξεις ( " Recital" 1 έως 10 ). Το 1999 κυκλοφόρησε τη Μέθοδο κιθάρας (" Debuto ") όπως επίσης και όλα τα έργα για λαούτο του J. S. Bach σε μεταγραφή για κιθάρα. Το 2007 κυκλοφόρησαν οι: Concert Studies 4 βιβλία με τις σημαντικότερες σπουδές της κιθάρας (εκδ. Παπαγρηγορίου-Νάκας).
Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση πλουτίζοντας το ρεπερτόριο του οργάνου με έργα για μία και δύο κιθάρες, ενώ έχει συνθέσει και τρεις σουίτες με τη μορφή κοντσέρτου για δύο κιθάρες και ορχήστρα (LET IT BEatles, On the Rocks, Ένα Τραγούδι για το Μάνο) που έχει ήδη παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής και στο Λυκαβηττό με διάφορες ορχήστρες (Καμεράτα, Ορχ. Πατρών). Από το 1996 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Από τη σχολή του έχουν αποφοιτήσει αρκετοί σημαντικοί κιθαριστές, μερικοί από τους οποίους κάνουν διεθνή καριέρα. Από το 1997 είναι υπεύθυνος Κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο και στα Δημοτικά Ωδεία Πατρών και Αμαρουσίου. Από το 2011 είναι καθηγητής στο Hellenic American University. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μαέστρους και δημιουργούς όπως: Μάνος Χατζιδάκις, Ανδρέας Παρίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Hikmet Sismek, Θόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Κουρουπός, Saulius Sondeckis, Τάσος Συμεωνίδης κ.λπ. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με Έλληνες και ξένους σολίστ και τραγουδιστές όπως: Κική Μορφωνιού, Άρης Γαρουφαλής, Τάτσης Αποστολίδης, Ives Stormes, Alirio Diaz, Gulden Turali, Χριστόδουλος Γεωργιάδης, Ναταλία Μιχαηλίδου, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Στέλλα Γαδέδη, Έλενα Παπανδρέου, Σπύρος Ράντος, Μάριος Φραγκούλης, Νένα Βενετσάνου, Σαββίνα Γιαννάτου κ.λπ. Το 1986 δημιούργησε και διεύθυνε τους "Κιθαριστές" πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές . Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο Ευάγγελος Μπουντούνης έδωσε αρκετές συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (Ωδείο Ηρώδου Αττικού) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνδυασμό των καλλιτεχνικών και διδακτικών του δραστηριοτήτων αποτελούν τα Φεστιβάλ Κιθάρας Ρεθύμνου (1985-1986), Ιωαννίνων (1988-1993) και Πατρών (1994- ), των οποίων υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός, αλλά και ο βασικός καθηγητής στα σεμινάρια που λειτούργησαν στα πλαίσια τους.
Η Εφη Μαρκουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σε ηλικία 9 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές στο Πατραϊκό Ωδείο (πτυχίο με άριστα, 1983) ενώ παρακολούθησε πλήθος σχετικών σεμιναρίων (Flaine
Μαρίζα Βαμβουκλή είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Έχει κάνει διετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αγγλία (Λονδίνο και York) στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής (Master in Music Education) και της "Συμμετοχικής" Μουσικής (Master in Community Music) με υποτροφία των "Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη" και του "Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή". Είναι κάτοχος πτυχίων Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης και τα γενικότερα μουσικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στον αυτοσχεδιασμό με παιδιά, στις ομάδες αφρικάνικων, λατινοαμερικάνικων και ελληνικών παραδοσιακών κρουστών, στη μουσική επένδυση για το θέατρο και στη χορωδιακή μουσική. Σήμερα εργάζεται ως μόνιμη μουσικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Λέσβου.
Σπούδασε Σαξόφωνο, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση στο Ωδείο Αθηνών, όπου και απεφοίτησε με διακρίσεις και Πρώτο βραβείο στην Σύνθεση. Συνέχισε τις σπουδές του Σαξοφώνου κοντά στον J. Y. Fourmeau στην Γαλλιί με τον Peter Straub και Johannes Kawrza στην Αυστρία (Kunst Universitat Graz) και με τον Detlef Bensmann στην Γερμανία. Παράλληλα απέκτησε τους μεταπτυχιακούς τίτλους LTCL in Saxophone Performance με υψηλότατη διάκριση από το TRINITY College of Music και Magister der Kunst (master of Arts) από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς στην Αυστρία.
Eίχε την τιμή, να συνεργαστεί με τον διάσημο Αμερικανο-Γερμανό συνθέτη Bernhard Heiden (1910-2000) και να εκτελέσει τα έργα του στην Μύκονο το 1996, σε συναυλία, οργανωμένη προς τιμην του διάσημου συνθέτη μαζί με τον πιανίστα Γ. Μιχαηλίδη. Σαν σολίστ, έχει ερμηνεύσει έργα των Glazunov, Nicolau, Becet, Ibert και προσωπικά του έργα, στην Ελλάδα και στην Γερμανία και στην Αυστρία. Έχει διδάξει σαξόφωνο σε πολυάριθμα Ωδεία τών Αθηνών καθώς και σε Μουσικά Γυμνάσια της Αθήνας και επίσης θεωρητικά μαθήματα στο Ωδείο Αθηνών. Έχει συμπράξει με πολλές Ορχήστρες στην Ελλαδα, οπως η ΚΟΑ, η Ορχηστρα της Εθν. Λυρικής Σκηνής και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Ηχογράφησε και παρουσίασε έργα του στην ΕΤ1και ΕΤ2.
Συνεργάστηκε με πολλούς Ελληνες και ξένους συνθέτες όπου και του αφιέρωσαν έργα τους οπως οι: Melloni, di Marino, Nicolau, Visser, Castillo Ντ.Κωνταντινίδης, Wynne, Kuhn, Αγουρίδης, Αρχοντίδης. Από το 2008, παράλληλα με τις εμφανίσεις ως σαξοφωνίστας, παρουσιάζει με μικρό μουσικό σχήμα παίζοντας πιάνο τους κύκλους τραγουδιών που έχει συνθέσει απο το 1989 ως σήμερα σε μουσικές σκηνές. Απο το 2008 , είναι πρόεδρος της Ένωσης Σαξοφώνου Ελλάδος.
Έλληνας κιθαριστής γεννημένος στην Αθήνα το 1977.
Σπούδασε κιθάρα στην τάξη του Ν. Χατζηελευθερίου και πήρε το Δίπλωμά του από το "Εθνικό Ωδείο" Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο
Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Α. Νάστο στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου και συνεχίζει στην τάξη της Σύνθεσης με καθηγητή τον Φίλιππο Τσαλαχούρη στο Ωδείο Kodaly.
Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και masterclass με σημαντικούς καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της κιθάρας (R. Aussel, R. Dyens, J. Urshalmi, Β. Μπουντούνη) ενώ παράλληλα έχει μαθητεύσει επί σειρά ετών δίπλα στον μαέστρο , πιανίστα και καθηγητή του Royal Manchester College of Music Γ. Χατζηνίκο.
Μουσικός με αξιόλογη καλλιτεχνική παρουσία η οποία μετρά πλήθος εμφανίσεις (κυρίως με μουσικά σύνολα) σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ διεθνούς αποδοχής. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα είναι διδάσκων & υπεύθυνος της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Υμηττού και καθηγητής στο "Εθνικό Ωδείο" -παρ. Πειραιώς & Παπάγου.
Διευθύνει την "Ορχήστρα Κιθαριστών" του Δημοτικού Ωδείου Υμηττού της οποίας υπήρξε και δημιουργός ενώ από το 2009 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ετήσιου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κιθάρας για νέους κιθαριστές -του οποίου υπήρξε και εμπνευστής - που διοργανώνει το Δ. Ωδείο Υμηττού.
Ο Καρράς Μπάμπης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι μαθητής του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου. Μιλάει αγγλικά (Ρroficiency του Cambridge και Proficiencny του Michigan) και γαλλικά. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε ηλικία 5 ετών και έγραψε το πρώτο τραγούδι του σε ηλικία 12 ετών. Σπουδάζει κλασική κιθάρα με τον Θ. Γεωργιάδη (επίπεδο Ανωτέρας) και ανώτερα θεωρητικά με το Μ. Κεφάλα (πτυχίο αρμονίας, 2009). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος μαθητικών συναυλιών, ως οργανοπαίχτης, τραγουδιστής, συνθέτης, ενορχηστρωτής ή μέλος σχολικής χορωδίας.
Ο Απόστολος Ντάρλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο (πιάνο, αρμονία, αντίστιξη και φούγκα). Στη συνέχεια σπούδασε σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου (Αριστείο και Χρυσό Βραβείο στη μνήμη Αντίοχου Ευαγελλάτου, Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες). Έχει σπουδάσει επίσης διεύθυνση ορχήστρας με τον Θόδωρο Αντωνίου. Το έτος 2000 συμμετείχε ενεργά στα μάστερκλας της Oxford Philomusica, στην Οξφόρδη με πιανίστες όπως οι O.Yabloskaya, R.Tureck, Ch.Ortiz, P.Roberts, Papadopoulos και M.Troup. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές φοίτησε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, (πρώην ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, Ανώτατη Σχολή Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών), στο τμήμα ηλεκτρολογίας, ιδιότητα που δεν χρησιμοποίησε έκτοτε. Ως πιανίστας έχει συμμετάσχει σε συναυλίες είτε ως σολίστ, είτε ως μέλος ενόργανου συνόλου. Επίσης εργάστηκε ως βοηθός μαέστρου στην συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΜΜΑ, της όπερας Nixon in China του John Adams, το 2007. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα την Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Έχει βραβευθεί για τα έργα του Επάλληλον, για έξι μουσικούς, Μορφώματα- Τέσσερις Αντιδράσεις σε Ασυνήθιστο Περιβάλλον για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη, καθώς και για το έργο του Επικάστη για ορχήστρα δωματίου. Επίσης η μελοποίηση του ποιήματος Τείχη, του Κ.Π.Καβάφη για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα, βραβεύθηκε από τον Αʼ Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Μαραθώνιο 2007. Επίσης έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Γ. Α. Παπαϊωάννου 2007 για το έργο του Τυρώ για σοπράνο, κλαρινέτο και πιάνο. Παράλληλα το έργο του "Φαίδρα op79 B για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα" απέσπασε το Γ΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Δημήτρη Μητρόπουλου για Σύνθεση 2007.Δισκογραφικά, το έργο του "Διακελευσμός" (Exhortation), για ηλεκτρικό βιολί και μαγνητοταινία περιλαμβάνεται στο CD με τίτλο "VISIONS" (Universal), του βιολονίστα Κ. Αναστασόπουλου. Ο κατάλογος έργων του αριθμεί περισσότερα από εκατό έργα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα συνθέσεων για σόλο όργανα, έργα με μαγνητοταινία, μουσικής δωματίου, κοντσέρτα, έργα για μεγάλη ορχήστρα, καντάτες κλπ. Έργα του εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας. Ο Απόστολος Ντάρλας είναι καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Η Περιστεράκη Αλεξάνδρα έχει σπουδάσει Μουσική (σύνθεση στο Ωδείο ΑίΗθηευιη), μουσικολογία (βασικές σπουδές στον τομέα "Τέχνες και Γράμματα" με κατεύθυνση μουσικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Rouen/Haute-Normandie και μεταπτυχιακό "Διδακτικής, Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας της Μουσικής" στο Paris V - Sorbonne), καθώς και χοροθεραπεία (Τμήμα "Θεραπείας μέσω Τεχνών" στο Ινστιτούτο Διαρκούς εκπαίδευσης του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris V - Descartes). Έχει συνεργαστεί με δήμους, ωδεία, κέντρα ψυχικής υγείας κ.λ.π., ενώ εδώ και 15 χρόνια, εργάζεται και στη δημόσια εκπαίδευση (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ειδική αγωγή και εκπαίδευση ενηλίκων). Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ρaris IV (ερευνητικό κέντρο Concepts et Langages), με κατεύθυνση "Μουσική και Χορός" και θέμα ερευνών τη χρήση της Τέχνης ως αφετηρία ανταλλαγών για την ανάπτυξη συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες.
Η Σκάρκου Ελένη δραστηριοποιείται στο χώρο της σύνθεσης, της ερμηνείας έργων με κιθάρα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, της διδασκαλίας και της αρθρογραφίας. Στο συνθετικό της έργο χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες τις σύγχρονες τεχνικές, προσαρμοσμένες σε ένα προσωπικό ύφος, ενώ συχνά συνδυάζει τα διαφορετικά ηχοχρώματα των οργάνων με ηλεκτρονικούς ήχους. Η εργογραφία της περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα, σύνολα, ηλεκτρονική και συμφωνική μουσική. Ως ερμηνεύτρια κιθάρας έχει λάβει μέρος ως μέλος συνόλων και ως σολίστ. Ειδικεύεται σε εκτέλεση έργων του 20ου και 21 ου αι. χρησιμοποιώντας όλα τα είδη κιθάρας και των νέων τεχνολογιών που συνδυάζονται στη χρήση της. Διδάσκει κλασική κιθάρα, θεωρητικά, σύνθεση και μουσική τεχνολογία σε μουσικά εκπαιδευτήρια και σεμινάρια. Στη διδασκαλία της προσαρμόζει τις νέες τεχνικές και τα σύγχρονα ρεύματα μουσικής. Είναι τελειόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στους τομείς: "Γνώση - εργασία και δικτυακές τεχνολογίες" και "Τεχνολογικός σχεδιασμός και κοινωνική οργάνωση της ψηφιακής επιχείρησης". Συνδυάζοντας τα δύο αντικείμενα σπουδών, μουσικών και οικονομικών, ασχολείται με το arts management. Πραγματοποιεί διαλέξεις με θέματα σημειογραφίας και ερμηνείας για κιθάρα και σύνθεσης με ψηφιακά μέσα. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Πολύτονον", στις στήλες "Τεχνογραφήματα" (με θέματα μουσικής τεχνολογίας) και "Οπτικές Ακροάσεις" (με παρουσίαση - κριτική δίσκων), και παράλληλα είναι μέλος της συντακτικής του ομάδας ως υπεύθυνη καλλιτεχνικής και τεχνικής επιμέλειας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, καλλιτεχνική διευθύντρια και καλλιτεχνική σύμβουλος σε μουσικά εκπαιδευτήρια και φορείς.
Ο Τριαντάφυλλου Γεράσιμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1981. Αποφοίτησε στο Πειραματικό Ωδείο έχοντας πάρει δίπλωμα στην κλασική κιθάρα με τον Κ. Γρηγορέα με άριστα και στα ανώτερα θεωρητικά με τον Π. Τσιτσόπουλο (πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης) με άριστα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φούγκας και σύνθεσης επίσης με τον Π. Τσιτσόπουλο, ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο σύνθεσης στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας με τους Σ. Βασιλειάδη και Ι. Παπαϊωάννου. Ως κιθαρίστας από το 1987 έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclass με τον Η. Kappel. Σε συνεργασία με διάφορα μουσικά σύνολα έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις, με έργα και τραγούδια σύγχρονων ελλήνων συνθετών. Το 2004, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, έδωσε στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν ρεσιτάλ με έργα ελλήνων συνθετών για κιθάρα. Στο ίδιο πλαίσιο, επιμελήθηκε μια συναυλία με διασκευές ελληνικών και πακιστανικών παραδοσιακών τραγουδιών, σε συνεργασία με δεξιοτέχνες της παραδοσιακής πακιστανικής μουσικής. Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει μουσική πολλών διαφορετικών ειδών. Έχει γράψει δύο κύκλους τραγουδιών σε έντεχνο λαϊκό ύφος: "Τραγούδια για τη Νεφέλη" και "Το τραγούδι που άργησε" (σε στίχους της Π. Καφετζοπούλου). Μουσική για το θέατρο: "Γέρμα" (Φ. Γκ. Λόρκα), "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (Μποστ), και "Ο αφανισμός της Μήλος" (Γ. Ρίτσος) για την Πειραματική Σκηνή Μήλου σε σκηνοθεσία Β. Κονταξή - τα δύο πρώτα παρουσιάστηκαν από το Θέατρο των Αλλαγών, επίσης σε σκηνοθεσία Β. Κονταξή, "Ορέστης" του Γ. Ρίτσου σε σκηνοθεσία Π. Λάρκου και Β. Κονταξή, παραγωγή της θεατρικής ομάδας Επωδός για το θέατρο Βαφείο· "Αυτός και το Κουνέλι" (Μ. Τσέις) για το τμήμα του Θεάτρου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, σε σκηνοθεσία Φ. Παπαχριστοπούλου. Μουσική για την ταινία μικρού μήκους "7+1" του Ά. Σδούγκου σε παραγωγή της Art Productions και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, επίσης μουσική για την ταινία μικρού μήκους "Cruentus" σε παραγωγή της Art Productions. Άλλα έργα: "Οιδίπους Τύραννος" (συμφωνικό ποίημα δωματίου). "Παιχνίδια" (σπουδή σε δωδεκάφθογγικό στιλ), "Το αλφαβητάρι του αγοριού" (24 σπουδές για Finale 2004), "Σεπτέτο" (παραμύθι για επτά όργανα και τραγουδίστρια), "Σουίτα για Cello". Διασκευές: "16 χοροί της Αναγέννησης για κλασική κιθάρα", "Παραμύθι χωρίς Όνομα "του Μ. Χατζιδάκι, σε δική του ενορχήστρωση. Συνεργάζεται ως έκτακτος αρθρογράφος στο μουσικό διαδικτυακό περιοδικό TaR (εκδότης-διευθυντής: Ν. Μαυρουδής). Επίσης, συμμετέχει στο cd Greek Guitarist play Greek με το έργο του "Yerma Suite" ερμηνευμένο από τον Δ. Παππά για την εταιρία Τimro και το ΤaR, ανάμεσα σε έργα των (Δ. Φάμπα, Π. Κούκου, Ν. Μαυρουδή, Κ. Γρηγορέα, Α. Κουνάδη, Μ. Τραυλού, κ.ά.). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Η Βασιλική Φιλιππαίου γεννήθηκε στην Πάτρα. Άρχισε μαθήματα πιάνου και βασικών θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Αργότερα στο ίδιο Ωδείο και στην Τάξη του Μουσουργού Κ. Κυδωνιάτη συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας τα πτυχία ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Μελέτησε ενορχήστρωση με τον Α. Μπαλτά και απόκτησε το Δίπλωμα Σύνθεσης με τον Θ. Αντωνίου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια-συνέδρια σχετικά με θέματα που αφορούν τη μουσική τόσο από την πλευρά της σύνθεσης-ανάλυσης, όσο και της ερμηνείας. Έχει επιμορφωθεί στην μουσικοπαιδαγωγική και έχει λάβει μέρος σε συμπόσια σύγχρονης μουσικής. Δίδαξε στη μέση εκπαίδευση από το 1981 έως και το 2005. Εκτός από τη διδασκαλία και τη σύνθεση ασχολείται με τη μελέτη και την ανάλυση μουσικών μορφών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι μελέτες: "Μερική προσέγγιση στο έργο του G. Crumb", "Η Πτώση στα Choral του J.S. Bach", "Η αναλυτική πλευρά των Παραλλαγών Goldberg", "Σημειώσεις πάνω στις Βασικές Αρχές της Αρμονίας", καθώς επίσης αναφορές στο έργο του Κ. Κυδωνιάτη και του Γ. Καζάσογλου. Ορισμένα από αυτά έχουν παρουσιαστεί σε ανάλογες εκδηλώσεις. Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα, για μικρά οργανικά ή φωνητικά σύνολα, για ορχήστρα, για φωνή και ορχήστρα ή οργανική συνοδεία. Η μουσική της γραφή βασίζεται στην εσωτερική αναζήτηση και στο στοχασμό, χρησιμοποιώντας πολυρρυθμία, ατονικότητα και γενικά σύγχρονες τεχνικές που συνδυάζονται αβίαστα με τους τρόπους της ελληνικής μουσικής. Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και ως διευθύντρια του ίδιου Ωδείου (από το 1997) έχει δημιουργήσει δύο θεσμικούς κύκλους, το "Podium Νέων Καλλιτεχνών" και το "Μουσικό Μάιο", διοργανώνοντας παράλληλα συναυλίες, σεμινάρια και ημερίδες, με θέματα που αφορούν τη μουσική, έχοντας και η ίδια ενεργό συμμετοχή.
Ο Χατζηελευθερίου Νίκος είναι έλληνας κιθαριστής γεννημένος στην Αθήνα. Μέλος του συγκροτήματος Guitarte. Καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο και στα Δημοτικά Ωδεία Νίκαιας και Μοσχάτου. Σπούδασε κιθάρα στην τάξη του Β. Μττουντούνη και ττήρετο δίπλωμα του από το Ωδείο Athenaum. Παράλληλα σπούδασε και ανώτερα θεωρητικά. Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων και masterclass με τους Β. Μπουντούνη, Ο. Gighlia, Ε. Ασημακόπουλο, A. Carlevaro, R. Dyens, Η. Κappel και Γ. Χατζηνίκο. Κιθαριστής με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα που ξεκινά από τα σπουδαστικά χρόνια και περιλαμβάνει πλήθος εμφανίσεων (κυρίως με μουσικά σύνολα) σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, διεθνή Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Έχει δημιουργήσει και διευθύνει μουσικά σύνολα και ορχήστρες με κιθάρες. Έχει διδάξει σε σεμινάρια. Σαν δάσκαλος έχει αναδείξει μια τάξη με πολλούς κιθαριστές που διακρίνονται στο μουσικό χώρο.
Ο Μιχάλης Κεφάλας [MA (York), PhD (London), HonFNAM, BA (Hon) Hum (Open), MEd (Aegean)] είναι διδάκτορας μουσικής σύνθεσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε μουσική σε ελληνικά ωδεία (Θ. Αντωνίου, Γ. Ιωαννίδης) και στο βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 1994 δημιούργησε τη Μουσική Σχολή "Αλύπιος". Το 1996 διορίστηκε καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με πενταετή εκπαιδευτική άδεια του Υπουργείου Παιδείας και διάφορες υποτροφίες και χορηγίες ειδικεύτηκε στη σύνθεση στο York(D. Blake) και το Λονδίνο (R. Redgate). Το 2016 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου πάνω στις Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών.
Έχει διακριθεί με βραβείο στο εργαστήρι Νέοι Συνθέτες της Επόμενης Γενιάς του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2000), άριστα παμψηφεί και β΄ βραβείο στις διπλωματικές εξετάσεις σύνθεσης (2002), τρία βραβεία στον 6ο & 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου (2008 & 2010), τρία βραβεία και ειδική μνεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης στη Θεσσαλονίκη(2009 & 2011), β΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για Shakuhachi στη Μελβούρνη (2010), δ΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Yin & Yang στην Ταϊπέι (2010), ειδική μνεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης IBLA (2011), τιμητικό δίπλωμα στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακής Μουσικής για Παιδιά και Νέους στην Αγία Πετρούπολη (2012) και ως φιναλίστ στο Διεθνή Διαγωνισμό London Consorts of Winds (2013). Έργα του, επίσης, τιμήθηκαν με επιλογή από το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Alfeo Gigli στην Μπολώνια (1997), για τις διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου των Βρυξελλών (2009), για την 18η Διεθνή Επιθεώρηση Συνθετών του Βελιγραδίου (2009), για την CoMA and Allcomers Music Library της Μ. Βρετανίας (2013), για την London Contemporary Chamber Orchestra(2014), καθώς και από το Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο "Ευτέρπη": ελληνικά τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση (2014). Στις 14.12.2009 εκλέχτηκεHonorary FellowτηςNational Academy of MusicτωνΗ.Π.Α. (Colorado).
Έχει συνθέσει περισσότερα από 120 έργα για διάφορες φόρμες και μέσα, όπως εκπαιδευτική μουσική για παιδιά, μουσική δωματίου, κύκλους τραγουδιών, ορχηστρική και σκηνική μουσική, καθώς και δύο όπερες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την όπερα επιστημονικής φαντασίας και την αρμονία των σφαιρών, τη μουσική των μεταναστών στo πλαίσιo μιας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, τη μουσική εκπαίδευση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ με χρήση νέων τεχνολογιών, κ.ά. Έγραψε τα βιβλία: "Προπαρασκευή για είσοδο στα τμήματα μουσικής των Πανεπιστημίων" (3 εκδόσεις), "Ο μικρόκοσμος του Μάνου Χατζιδάκι", "Έξι έργα. 2000-2004", "Το ρεμπέτικο στο σχολείο" και "Ο Ικαρομένιππος "πετάει" στο σχολείο μας". Επιμελήθηκε τα συλλογικά έργα "36 παρτιτούρες για όλους", που διδάσκεται στο τμήμα Μουσικοθεραπείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και "20 παρτιτούρες ελλήνων συνθετών σε γραφή μπράιγ" για άτομα με αναπηρίες όρασης. Οι παρτιτούρες, τα βιβλία και τα CD΄s του έχουν εκδοθεί από τους οίκους Reed Music, Agenda Edizioni per la Musica, Φ. Νάκα, Παπαγρηγορίου-Νάκα, Ορφέα και Φάρο Τυφλών Ελλάδος. Συμμετείχε στη συγγραφή ακόμη είκοσι βιβλίων και πρακτικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν επιμορφωτής στα Π.Ε.Κ. (2014), μέλος της ομάδας ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση των προγραμμάτων σπουδών των Μουσικών Λυκείων της χώρας (2015) και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός, εισηγητής σε θέματα μουσικής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2017-2018). Την περίοδο 2007-2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Υμηττού και από το 2013 της Μουσικής Σχολής "Αλύπιος" (Κορυδαλλός).