Προσωρινά μη διαθέσιμο
Καλέστε μας για πληροφορίες
ISBN:
9786188088672
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας τέχνης στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ στην Αθήνα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: "Εύθυμη καταστροφή" (1987), "Μικροί παράδεισοι" (1989), "Εφευρέτης αισθήσεων" (1992, 2000), "Απόπλους στο φως" (1997), "Μικροί παράδεισοι" (βιβλίο ΙΙ) (1998), "Μικρό ερωτικό αλφαβητάριο" (1997, 2003), "Το αιωνόβιο λουλούδι του έρωτα", "Σώμα και όνειρο", "Άγγελος πολιορκητής".
Ποιήματα και κείμενά του, καθώς και κριτικές αναφορές για το έργο του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά. Το 1994 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Ίδμων". Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού "Ίαμβος". Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της λογοτεχνικής ομάδας "Ιδεόπνοον".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Αρετή Γκιωνάκη γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε λογιστικά, σχέδιο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παρακολούθησε σεμινάρια συγγραφής ιστορικού μυθιστορήματος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ελληνικής-ξένης λογοτεχνίας.
Ασχολείται με το γραπτό λόγο από εικοσιπενταετίας και αρθρογραφεί σε περιοδικό ποικίλης ύλης.
Το πρώτο της βιβλίο "Ταξίδι με τα φτερά ενός αγγέλου", διηγήματα, εκδόθηκε το 1997 (Ίδμων). Το δεύτερο, "Έρωτας στην άβυσσο", μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 2002 (Ίδμων).
Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Δουλειά της έχει κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά έγκριτα περιοδικά.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Πετρούπολης ενώ από το 2004 είναι υπεύθυνη της Λογοτεχνικής Ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Πετρούπολης. Συμμετέχει στη διεύθυνση και έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού "Πνοές λόγους και τέχνης". Επίσης είναι υπεύθυνη λέσχης ανάγνωσης στο Δήμο Πετρούπολης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Παναγιώτης Καραβασίλης γεννήθηκε στο Νεοχώριο Μεσολογγίου. Σπούδασε Πληροφορική. Το επάγγελμά του είναι Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής. Είναι επίσης βιβλιοκριτικός, αρθρογράφος, χρονογράφος και δημοσιογράφος σε εφημερίδες. Ποιητικά του βιβλία: "Τα Μπεκερέλ", "Zai Tek Computer-re", "Η νέα βία", "Ισορροπία πλήκτρων", "Πυρίδρομα". Έγραψε τα δοκίμια: "Πληροφορική και άνθρωπος προς το 2000 μ.Χ.", "Η κοινωνία του θεάματος ή ένας γενικευμένος αυτισμός", "Ισότητα μέχρι το έτος 2000 μ.Χ.". "Ο Εθνικισμός του 1821", "Έγκλημα χωρίς τιμωρία", όπως και επιστημονικά βιβλία πληροφορικής. Επίσης, "Η Αποκάλυψη γεννάει Ονόματα", η ύστατη συνέντευξη του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. Άρθρα του πολιτικά και σχόλια, έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και περιοδικά πληροφορικής, καθώς και οι ραδιοφωνικές εκπομπές του συμπληρώνουν την πολύπλευρη παρουσία του στα γράμματα από το 1975 έως σήμερα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Δεληγιάννης (1946-1992) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς μικρασιάτες. Φοίτησε με υποτροφία στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και σπούδασε ιστορία-αρχαιολογία στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα συστηματοποίησε τις θεατρικές του ανησυχίες σπουδάζοντας στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου παίρνοντας πτυχίο σκηνοθεσίας και σεναρίου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην ιστορία των οικονομιών και κοινωνιών και έκανε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στη νεότερη ελληνική ιστορία με θέμα: "Έρευνες πάνω στις πρώτες Εθνικές Συνελεύσεις κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Αγώνα". Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών νεοελληνική γλώσσα, νεοελληνική ιστορία και ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας και θεάτρου. Επίσης δίδαξε ως καθηγητής στην ιδιωτική και δημόσια μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα. Πλούσιο και ποικίλο υπήρξε το συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο. Διοργάνωσε και σκηνοθέτησε ο ίδιος πολλές θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία όπου δίδαξε. Έδωσε διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη παρουσίαση θεμάτων από τη μικρασιατική καταστροφή. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου αφομοιώνοντας πολιτιστικά στοιχεία τα οποία αργότερα μετέδωσε μέσα από τη συγγραφική και διδακτική του δραστηριότητα. Σημαντική υπήρξε η προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες: ως φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας και μετέπειτα ως καθηγητής ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα προσφέροντας πολλά στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, όπου εκλεγόταν πρόεδρος επί τέσσερα συνεχή έτη. Τέλος αξιοσημείωτη ήταν και η ενεργός συμμετοχή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Πετρούπολης, με ιδιαίτερη προσφορά στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Ερωτικά παράφωνα" (1992, 1999), "Του έρωτα και της μοναξιάς", "Εραστές στην ξένη γη", τα μυθιστορήματα "Οι φαντάροι", "Το ανέκδοτο μυθιστόρημα", τη συλλογή διηγημάτων "Τα οροπέδια του κόσμου", τα θεατρικά έργα "Σμύρνη, οι καβαλλάρηδες του θανάτου" (1993), "Τα πουλιά και τα παιδιά" (1995), τη συλλογή μαρτυριών "Η αιχμαλωσία. Έξοδος από τη Σμύρνη", και τις μελέτες "Η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων της Καππαδοκίας στη Μακεδονία", "Η κοινωνική σύνθεση της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης", (Σύγχρονη Εποχή, 1981), "Ο ναυτικός και το πρόβλημα της μοναξιάς στην ποίηση του Ν. Καββαδία - κοινά σημεία με τη γαλλική ποίηση", "Οι σιωπές του Νίκου Νικολαΐδη της Κύπρου και... η σιωπή γύρω από το έργο του", "Λαλούσα σιωπή: η σημασία των σημείων στίξης στο έργο του Νίκου Νικολαΐδη της Κύπρου".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O Xρήστος Δεσύλλας γεννήθηκε στην Πάτρα και έζησε τα εφηβικά του χρόνια εκεί. Το 1970 παίρνει υποτροφία για να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου τελειώνει και τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως χημικός. Ασχολείται με την έρευνα, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει σε δύο πανεπιστήμια. Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από παραμονή ενός έτους στην Ολλανδία, όπου εξειδικεύτηκε στον τομέα των τροφίμων, και αναλαμβάνει τη διεύθυνση βιομηχανίας βρεφικών τροφών. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες για επιστημονικά θέματα, καθώς και για θέματα σχετικά με τα τρόφιμα. Του αρέσουν τα ταξίδια και οι καλές τέχνες. «Χωρίς αυτά» λέει «δεν μπορούμε να είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι». Από το 1988 ξεκίνησε τη συγγραφική δουλειά του. Έχει γράψει μυθιστορήματα και διηγήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χρήστος Χαρατσάρης έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία στην Ανώτατη Σχολή Φυσικοθεραπείας και Οπτική στην Ανώτατη Σχολή Οπτικής. Κατοικεί στην Αθήνα και ασχολείται με τη λογοτεχνική συγγραφή και την αρθρογραφία, ενώ γράφει και στίχους για τραγούδια. Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει ήδη δύο ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Οδυσσέας Σπαχής γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης το 1963, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές του στην κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, με ειδικότητα στο Συνταγματικό Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά μελετήματα γύρω από την πολιτική φιλοσοφία, την ποίηση και το λαϊκό πολιτισμό και έχει δώσει προσκεκλημένες ομιλίες για θέματα επιστημονικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος σε συμπόσια και ημερίδες. Επίσης, έχουν δημοσιευθεί ποιήματά του και διηγήματά του σε διάφορα περιοδικά λόγου και ποίησης. Στην εργογραφία του, εκτός από την ποιητική συλλογή "Αμήχανο Κάλλος", περιλαμβάνονται: 1) τα δοκίμια: α) "Το Ιερό και το Δίκαιο στο Μινωικό μύθο" (εκδόσεις Αναλόγιο, 2002), β) " Μνήμη του Κόσμου και του Ποιητή" (εκδόσεις Ταξιδευτής, 2007) και 2) η ποιητική συλλογή "Το Πορφυρό Προσωπείο" (εκδόσεις Ίδμων, 2010).
Στις 15 Ιουνίου 2015 του απονεμήθηκε από το Δήμαρχο Καλαμάτας το βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην "Παναγιώτη Φωτέα" για το δοκίμιό του "Θεμελιώδη σύμβολα του ευρωπαϊκού πολιτισμού".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα