Στίλερ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στίλερ

Μυθιστόρημα

Max Frisch

Ένας Αμερικανός συλλαμβάνεται στην Ελβετία. Κατηγορείται ότι είναι ο εξαφανισμένος διάσημος γλύπτης Ανατόλ Στίλερ, ο οποίος καταζητείται ως ύποπτος για κατασκοπία. Μπορείς, άραγε, να υποδυθείς κάτι άλλο από αυτό που είσαι;

Το αίνιγμα της ανθρώπινης ταυτότητας σε ένα από τα κορυφαία έργα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Max Frisch

Max Frisch (Συγγραφέας)

Ο Μαξ Φρις (1911-1991) γεννήθηκε στη Ζυρίχη, ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου και πέθανε στην πόλη του, που τη θεωρούσε το πιο βαρετό μέρος πάνω στη γη. Σπούδασε αρχιτεκτονική και γερμανική φιλολογία, και εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι να αφοσιωθεί στο γράψιμο (το 1955). Μαζί με τον Φρίντριχ Ντύρενματ αποτελεί τον εκπρόσωπο της σύγχρονης ελβετικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στα έργα του είναι τα θεατρικά "Ο κύριος Μπίντερμαν και οι εμπρηστές" και "Ανδόρα", τα μυθιστορήματα "Στίλλερ", "Το όνομά μου ας είναι Γκαντενμπάιν", "Ο Κυανοπώγων", καθώς και τα ιστορικά μελοδράματα "Το Σινικό Τείχος" και "Όταν τελείωσε ο πόλεμος". Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους συγγραφείς της μεταπολεμικής εποχής: ο Μαξ Φρις σχολιάζει τα διλήμματα του εικοστού αιώνα, περιφρονώντας τα χρηστά ήθη και τις ηθικές επιταγές της αστικής Ευρώπης. (Φωτογραφία: Isolde Ohlbaum)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
489
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.747 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση